Novi hrvatski wonderkid: Sin Danka Cvjetičanina odlazi u američku sveučilišnu ligu

PREKO Bare odlazi još jedan neizbrušeni hrvatski košarkaški talent. Nakon čitave plejade naših igrača koji su na početku karijere okušali se u NBA ligi, u sveučilišnom prvenstvu ubuduće će igrati Filip Cvjetičanin.

Sin Danka Cvjetičanina prošlu je godinu proveo u Španjolskoj, u sklopu američke škole u Madridu, a uskoro će se pridružiti FGCU Eaglesima. Potvrdio je to novoimenovani trener momčadi s Floride, Andy Enfield: "Filip je vrlo vješt igrač, sposoban da igra konstatno dobro na visokoj razini. Sretni smo što se pridružuje našoj FGCU obitelji i nadamo se da će mu košarka pomoći u tranziciji iz škole na koledž."

Igrajući za juniorski sastav Estudiantesa, Filip je bio ponajbolji igrač U-18 Final Foura, gdje je predvodio Estudiantes u skalpovima Fuenlabrade i Torrejona. O njemu piše i Eurohopes.com: "Cvjetičanin predstavlja intrigantnu kombinaciju visine i pokretljivosti."

Njegov otac Danko Cvjetičanin bio je član jugoslavenske reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Seoulu osvojila srebrnu medalju, a istu je kolajnu osvojio i s našom zlatnom generacijom, četiri godine kasnije u Atlanti. Danko Cvjetičanin danas je skaut New Jersey Netsa, nakon što je čitavo prošlo desetljeće bio europski koordinator Philadelphia 76ersa. "S ocem koji ima toliko iskustva i znanja, Filip ima sve što je potrebno za uspjeh", kazao je Enfield.

Pročitajte više