Novi izbornik Španjolske vratio zaboravljenog veznjaka. "Nije znao zašto ga ne zovu"

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA reprezentacija u subotu u 20:45 dočekuje Norvešku u prvom kolu skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., dok će tri dana kasnije gostovati u Škotskoj. Novi španjolski izbornik Luis de la Fuente, koji je naslijedio Luisa Enriquea, nije pozvao 15 igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Među ostalima, na popis je uvrstio veznjaka Real Sociedada Mikela Merina (26), o kojem piše Marca.

"Merino se mjesecima pitao što se dogodilo da ga Enrique nije pozivao. Točnije, od studenog 2021. pa sve do Svjetskog prvenstva u Kataru", piše Marca. Merino ima 11 nastupa za reprezentaciju. Debitirao je 2020. u remiju (1:1) s Njemačkom u Ligi nacija, dok je zadnji nastup imao u studenom u slavlju nad Švedskom (1:0), u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kada je odigrao 17 minuta.

"Merino nije znao što se dogodilo"

Premijerni nastup imao je upravo pod Enriqueom, koji ga je zvao kada god je bio zdrav. "A onda je odjednom nestao iz Enriqueovih planova. Bilo mu je teško jer nije znao što se dogodilo između njega i momčadi te s povjerenjem koje je imao kod trenera", nastavlja Marca.

Španjolski novinari ističu kako De la Fuente poznaje Merina otkako je igrao u mlađim reprezentativnim uzrastima. "Merino mora zaboraviti što se dogodilo. Svjestan je nove prilike s obzirom na to da mu izbornik vjeruje, no to znači da će sigurno igrati", ističe Marca.

Merino je 2016. godine iz Osasune prešao u Borussiju Dortmund, koja ga je poslala na posudbu u Newcastle. Engleski prvoligaš otkupio ga je 2018. za sedam milijuna eura. U Real Sociedadu je od 2018. godine. Ove sezone postigao je dva i namjestio sedam golova u 31 nastupu za španjolski klub. Prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

Pročitajte više