Novi kauboji: Otkrivamo zbog koga su " izvisili" Losert, Dominiković i ekipa



PRAVO osvježenje hrvatske rukometne reprezentacije su igrači RK Poreča Vedran Mataija i Goran Čarapina. Novi reprezentativci trenutno proživljavaju najljepše trenutke u karijeri, stoga smo ih zamolili da svoje impresije podijele s čitateljima Indexa.

"Ostvario mi se san koji sam sanjao od rođenja i od kad sam počeo igrati rukomet. Velika mi je čast što sam u ovom društvu, sretan sam i ponosan. Svjestan sam odgovornosti i to mi je velika motivacija za daljnji rad", odgovorio je Vedran Mataija, novo lijevo krilo hrvatske rukometne reprezentacije, na pitanje kakav je osjećaj naći se u društvu trofejnih rukometaša kao što su Balić, Lacković...

Ne treba nit naglašavati što za mladiće poput Vedrana i Gorana znači taj poziv, a kako su se snašli u novom okruženju?

"Atmosfera je super, odlično smo primljeni u momčad, dečki nam pomažu savjetima u igri i na treninzima. Govore nam da se ne bojimo i ta nam podrška jako olakšava ove prve dane sa reprezentacijom".



Mataija je s nama podijelio impresije nakon poziva izbornika Červara:

"Za mene je bila velika čast što sam pozvan u reprezentaciju. Bio bih sretan i da mi je izbornik priopćio da me otpisuje nakon Makarske, budući da je sam poziv u ovo društvo nešto veliko. Nitko nije bio sretniji od mene kad sam spoznao da idem i u Austriju. Od dolaska u reprezentaciju idem korak po korak, spreman sam davati sve od sebe i maksimalno se zalagati", kaže Mataija.

Nakon odličnih igara za Poreč, sad je u prilici osjetiti neki drugi rukomet:

"Sigurno, ovo je nova faza u mom životu. Igramo protiv vrhunskih ekipa, igra se puno brže i još se navikavam na takve okolnosti. Ulazak u igru protiv Mađarske pamtiti ću zauvijek, ponosan sam što sam dobio priliku zaigrati".

Kakav je Červarov odnos prema novacima u momčadi?

"Izbornikova potpora mi jako znači, kod njega se odlično trenira, odgovaraju mi njegove metode rada. Kao za nikoga u ekipi, niti za nas mlade nema popusta. Mi čak moramo davati i više", kaže Mataija.

Sam je rekao da ide korak po korak, no očekuje li minute od EP-a u Austriji?

"To je na izborniku, ja sam tu da radim što on traži od mene. Bit ću spreman na svaku ulogu koju mi Červar namijeni. Kao što sam rekao idem korak po korak, dajem sve od sebe, pa ćemo vidjeti", skromno odgovara veliki talent na poziciji lijevog krila.

Uz veličine poput Balića, Lackovića mladići iz RK Poreč puno će naučiti, no tko je najistaknutiji u toj podršci?

"Evo, prije utakmice s Mađarima pristupio mi je Zrnić i rekao da se ne obeshrabrim budem li imao neku pogrešku u igri, bodrili su me Lacković, Vori. Ma, na sve dečke se tu može računati, zaista su dosta posvećeni nama mladima. Jako nam znači ta potpora i puno nam je lakše uklopiti se u nove sisteme igre", otkriva nam Mataija.

Koliko mu znači što je s njim u reprezentaciji i klupski suigrač, golman Goran Čarapina?

"Mi smo se jako zbližili zadnja četiri mjeseca u Poreču. On je iznimno dobar golman, što je pokazao i protiv Mađara. Sad smo u Austriji i cimeri, jako se dobro slažemo i naravno da mi je iznimno drago što imam priliku s njim prolaziti kroz ove lijepe trenutke".

Čarpina: Kad sam shvatio da idem na EP, srce je počelo kucati sto na sat

Čarapina je protiv Mađara dokazao klasu, branio je odlično, no otkriva kako na početku nije sve bilo lako.

"Imao sam malo tremu prije utakmice i kad sam stao na gol, no onda te ponese trenutak, dobro se koncentriraš i otpustiš kočnicu. Na kraju mislim da je ispalo dobro", priča Čarapina, te prepričava svoje dojmove o pozivu i dolasku među Kauboje:



"Što se tiče atmosfere, već je Vedran rekao, ona je zaista vrhunska. I ja sam bio u oblacima kad sam dobio poziv, a budući da je bilo pet golmana nisam znao što očekivati. Ja sam se nadao, kad mi je priopćeno da sam unutra, srce mi je počelo kucati sto na sat".

Čarapinu smo pitali za dojmove u RK Poreču i je li zna da je za grad povijesni trenutak da ima reprezentativce Hrvatske, ne samo u rukometu...

"Kao prvo, htio bih istaknuti da se u Poreču osjećam kao kod kuće, zaista sam sjajno primljen. Dobro igramo i mislim da su naši pozivi rezultat toga. Vedran i ja smo razmišljali kako bi bilo lijepo da bar jedan od nas predstavlja grad i klub na EP-u, evo na kraju smo obojica tu", priča uz osmijeh Čarapina.

Pročitajte više