Novi Mandžukić, Slavenov motor ili junak Petković - tko je igrač kola u SHNL-u?

Foto: Index

DINAMO je u 33. kolu Supersport HNL-a s 2:1 pobijedio Rijeku na Rujevici i tako tri kola prije kraja došao na korak do obrane naslova prvaka Hrvatske. Tim susretom je i zaključeno kolo koje je ponudilo dva iznenađenja. Jedno se dogodilo u subotu kada je Slaven Belupo s uvjerljivih 4:1 deklasirao Goricu, a drugo se dogodilo u nedjelju kad je Varaždin s 1:0 slavio kod Hajduka na Poljudu. Pobjedu je na otvaranju kola u petak upisala Istra koja je s 3:1 bila bolja od Rudeša, a u derbiju za posljednje mjesto koje vodi u Europu pobjedu je s 3:1 odnio Osijek. 

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj. Ovo su igrači nominirani za 32. kolo.

Salim Fago Lawal (Istra)

Ovaj 21-godišnji Nigerijac najveće je iznenađenje na popisu. Osim što je postigao prvi pogodak Istre protiv Rudeša, Lawal je odigrao izrazito dominantnu utakmicu protiv davljenika Rudeša te je maksimalno izmučio cijelu lijevu stranu obrane zagrebačke momčadi.

Ramon Mierez (Osijek)

Nakon što je u prošlom kolu postigao hat-trick, Argentinac je ovog puta zabio "samo" jednom, ali je već poslovnično uništavao stopere presingom i duelima. Osim toga, imao je i dva ključna dodavanja, da su suigrači bili malo precizniji mogao je upisat i asistenciju.

Anton Matković (Osijek) 

Osječani su derbi za posljednje mjesto koje vodi u Europu odigrali toliko dobro da u momčadi kola imaju dva igrača. Novi Mandžukić, kako tepaju Matkoviću strani mediji, postigao je dva gola i uvelike pomogao Osijeku da zakorači prema novom izlasku u Europu.

Benedik Mioč (Slaven Belupo)

Najbolji igrač Slavena ponovno je pokazao da zaslužuje tu titulu. U velikoj pobjedi nad Goricom postigao je dva gola i po tko zna koji puta bio ključan za dobru igru momčadi iz Koprivnice.

Bruno Petković (Dinamo)

Napadač Dinama nije, kao neki s ovog popisa, odigrao svih 90 minuta na vrhunskoj razini, ali je zato postigao pogodak kad je njegovoj ekipi bilo najbitnije i onda nastavio razigravati i vući momčad u trenucima kad se lomio derbi s Rijekom, ali i borba za titulu.

Pročitajte više