Novi niz udaraca za potonulog Dončića. Izgubio, suspendiran, ostaje bez play-offa...

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ, koji je zaprepastio držanjem i izgovorenim na jučerašnjoj konferenciji za medije nakon poraza Dallasa od Charlottea 117:109, kada je otkrio da "zbog frustracije i velikih problema u privatnom životu nije sretan na terenu", doživio je niz novih velikih udaraca.

Najteži poraz sezone

Dallas, koji je prošle sezone igrao finale Zapada i koji je nedavno Dončiću doveo Irvinga za napad na naslov, opet je izgubio od Charlottea (110:104), koji je i nakon ove pobjede sa skorom 25-51 jedna od najgorih momčadi lige. Dallas je pak četvrtim porazom zaredom pao na 36-39. To bi se mogao pokazati najtežim porazom sezone za Mavse, koji padaju na tek 11. mjesto Zapada.

Dva poraza u tri dana od jako skromnih Hornetsa tako su, čini se, okončali sezonu momčadi koja je jedno od najvećih razočaranja u NBA ligi. Potpuno potonulom Dallasu i njihovom vođi sada bi trebalo čudo da se probiju do play-ina ili doigravanja za doigravanje, posebno što je Dončić u drugom porazu od Charlottea dobio čak 16. tehničku grešku sezone.

Dončić je suspendiran za iduću utakmicu, a Dallas bez njega ne može ništa

Video: Arena Sport

 

Tako ga ovaj prigovor sucu suspendira za iduću utakmicu, koju Dallas igra protiv Indiane. A Dallas bez Dončića ne može ništa. Daleko najbolji igrač Mavsa dao je sve od sebe. Krenuo je u skladu sa svojim izgledom i riječima jučer, dakle očajno. Promašio je svih prvih šest šuteva iz igre, ali se sjajno vratio.

Uradio je sve što je mogao, ali nije bilo dovoljno

Postigao je 40 koševa, ali uz šut od tek 12/29 iz igre. Trice je gađao 7/16. Imao je i 12 skokova te 8 asistencija. Odličan učinak zaokružio je s po 2 ukradene lopte i blokade. Nezaliječeni Kyrie Irving bio je loš. Postigao je 18 poena, ali uz samo pet ubačaja od 15 pokušaja iz igre. Hornetse su vodili Gordon Hayward s 22 poena, P.J. Washington s 21 košem i 12 skokova te Mark Williams s 15 koševa i 16 skokova.

Video: Arena Sport

 

Dallas sada zaostaje "pola utakmice" za Oklahomom, koja drži zadnje mjesto, što na Zapadu vodi u play-in, ali to je zapravo 1.5 utakmica prednosti za Thunder jer ima bolji međusobni omjer s Mavericksima. Sedam utakmica prije kraja regularnog dijela te s ovakvim užasnim nizom, potonulim Dončićem i nezaliječenim Irvingom, čini se da je za Dallas gotova sezona.

Kako je vikend u kojem postigneš 74 poena najgori?

Nju najbolje opisuje to da je Luka Dončić u zadnjih 36 sati postigao 74 poena, ali je Dallas izgubio obje ključne utakmice na kojima je njegov najbolji igrač to uspio, i to protiv jedne od najgorih momčadi lige.

Pročitajte više