Novi preokret oko Brekala. Ipak ne ide u Fiorentinu, Dinamo opet favorit?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NASTAVLJA se drama oko Josipa Brekala (24). Jutros je talijanski Il Corriere dello Sport pisao kako je Fiorentina poslala ponudu Wolfsburgu za hrvatskog nogometaša te da se on želi vratiti u Serie A, no njegov agent Andy Bara to je demantirao za Fiorentinanews.com. "Josip je bio blizu Fiorentine prije mjesec dana, sada nije. Neće doći u Firencu", kratko je poručio.

Sada se čini da je favorit za Brekalov potpis opet Dinamo. U nedjelju navečer talijanski novinar Nicolo Schira objavio je da su ga Nijemci spremni pustiti natrag u Dinamo te da se samo čeka njegov odgovor. Dinamo ga želi dovesti kao zamjenu za Mislava Oršića.

Kovač ne računa na Brekala

Brekalo hitno mora naći novi klub jer Niko Kovač više uopće ne računa na njega. Hrvatski nogometaš trenira s juniorima te ne konkurira za sastav prve momčadi. Wolfsburg mu neće praviti probleme prilikom odlaska jer mu ugovor ionako istječe za šest mjeseci.

Podsjetimo, Dinamo je Brekala prodao Wolfsburgu 2016. godine za 10 milijuna eura. Za njemački klub skupio je 128 nastupa i zabio 22 gola. Prošle sezone igrao je na posudbi u Torinu, dok je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u Wolfsburgu.

Zbog manjka minutaže u klubu, Brekalo je propustio i Svjetsko prvenstvo u Kataru iako je dotad bio redovan na popisima Zlatka Dalića. Imao je i veliku ulogu u reprezentaciji na Europskom prvenstvu 2021. godine.

Pročitajte više