Veznjak odbio Nijemce i izabrao Srbiju: Flick me nagovarao, ali ja dodajem gas

Foto: EPA-EFE

IAKO je u svim mlađim selekcijama, uključujući U-21 reprezentaciju, igrao za Njemačku, veznjak Udinesea Lazar Samardžić (21) odlučio je da će na seniorskoj razini igrati za Srbiju, čije državljanstvo ima zbog porijekla svojih roditelja. Samardžić je prihvatio poziv izbornika Dragana Stojkovića i bit će mu na raspolaganju za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Litve i Crne Gore u ožujku.

"Spreman sam dodati gas u srpskom dresu"

Samardžić je odbio poziv Njemačke iako bi u zemlji svog rođenja dobio priliku za nastup u A-selekciji. Odluku je sada obrazložio u intervjuu za njemački kanal Sport1. "Naravno da ovakva odluka nije donesena preko noći. Bilo je potrebno vremena. Dragan Stojković mi je vrlo brzo dao osjećaj da ću odmah imati važnu ulogu u reprezentaciji.

Nevjerojatno sam počašćen zbog toga. Moj veliki san je da igram na Europskom prvenstvu 2024. godine. Čast je što ću odmah imati šansu pomoći u ostvarenju tog cilja. Hansi Flik se jako trudio da me uvjeri i sa svoje strane mi je pokazao kakav put bi me čekao u reprezentaciji Njemačke, što me je također obradovalo. Naravno da je čast kada vas zove izbornik Njemačke. Ipak, tada sam već bio siguran da želim igrati za domovinu svojih roditelja", rekao je Samardžić i istaknuo kako se raduje što će igrati s najboljim srpskim igračima: 

"Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Filip Kostić... Sve su to igrači za koje smo moja obitelj i ja uvijek navijali. I od kojih mogu mnogo naučiti. Imam već 21 godinu, igram konstantno na visokom nivou i spreman sam sada dodati gas u dresu reprezentacije Srbije."

Otac mu je iz Bosne

Mladi veznjak rođen je u Berlinu, a otac mu je bosanski Srbin iz Živinica pored Tuzle. Prošao je školu Herthe, a prve seniorske minute dobio je u RB Leipzigu, gdje se ipak nije nametnuo pa je na ljeto 2021. godine stigao u Italiju.

U prvoj sezoni borio se za minutažu, a ove je jedan od ključnih igrača Andree Sottila. Zabio je četiri i namjestio tri pogotka u prvenstvu. Udinese ove sezone igra iznad svih očekivanja i još uvijek ima šanse da ostvari plasman u Europu. Samardžić i suigrači mogu se pohvaliti da su rušili Inter, Romu i Milan.

 

Pročitajte više