NOVI TRAILER ZA GOD OF WAR Ne možemo dočekati povratak Kratosa

Screenshot: YouTube/Sony

NOVI God of War za PlayStation 4 izlazi početkom iduće godine, a novi trailer prikazan na Sonyevoj konferencija ne E3 2017 ponovo je podigao očekivanja igrača. Kratos, Ghost of Sparta, God of War, jedan je od najpoznatijih karaktera iz svijeta video igara. Ipak, novi God of War ide u pomalo drugačijem smjeru. Tako će Kratosa kroz igru pratiti njegov sin, a radnja se seli iz Grčke mitologije u Nordijsku.

Prvi susret s God of War serijalom pamti se cijeloga života. Mitološko okružje, svima poznato i uvijek zanimljivo, odlično razrađene borbe, pomalo slagalica i mozganja, izvrstan su recept za video igre. Upravo to je objedinjeno u God of War serijalu. Od 2005. i prve igre, do danas, God of War serijal je potpuno opravdano jedna od najvećih uzdanica među PlayStation ekskluzivama. Ista su očekivanja i od nadolazećeg naslova. 
 
Glavni lik God of War serijala je Kratos. Spartanski ratnik, koji na prevaru Aresa ubije vlastitu obitelj i postane Duh Sparte. Kako je osveta jedan od motiva koji prati sve igre u serijalu, Ares svoju zajebanciju plati životom. Kasnije se ispostavi da je Kratos Zeusov sin, što ga čini polubogom. Naravno, niti odnos s ocem nije najbolji pogotovo nakon što ga je ovaj izdao. Kratosove patnje, arogantan karakter i nepoznavanje straha vrlo lako osvajaju igrače koji kroz njega proživljavaju svoje svakodnevne borbe i traže katarzu. Ipak, Bog Rata je u novom naslovu ostario i ima sina. Fokus priče se prebacuje s osvete na njihov odnos, a sam Kratos postaje mudriji i iskusniji. Od prve igre do danas prošlo je 12 godina, a Kratos je sazrio baš kao i tim ljudi koji stoje iza igre, ali i igrači koji su s igrom odrastali. Ipak, ima tu još i onog dobrog starog Kratosa i bezglave makljaže. God of War za PS4 trebao bi izaći u prvom kvartalu 2018. Za razvoj igre zadužen je Santa Monica Studio, a izdavač je naravno Sony Interactive Entertainment. 
 

Pročitajte više