Novi trener Southamptona je otpisao par igrača. Navijači: Oršić i Ćaleta-Car su ti

Foto: Profimedia

SOUTHAMPTON je senzacionalnom pobjedom 1:0 kod Chelseaja u 24. kolu Premier lige ostao na dnu tablice, ali mu zona spasa bježi samo tri boda. Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car opet, treću utakmicu zaredom, nisu bili ni u zapisniku za utakmicu. Nakon što su prije dva tjedna, pred utakmicu protiv Brentforda, prebačeni u rezervnu U-23 momčad, trener Nathan Jones objasnio je da je Oršiću i Ćaleta-Caru potrebna minutaža.

Oršićev menadžer rekao je pak tada za Index da je hrvatski reprezentativac sam tražio da zaigra za drugu momčad kako bi se vratio u formu. S obzirom na to da je skupo plaćeni hrvatski dvojac zatim protiv Wolvesa ostao izvan zapisnika i drugu prvenstvenu utakmicu zaredom, koje su Southamptonu, kao i sve do kraja, ključne i kvalifikacijske u borbi za opstanak, novinare je zanimalo zašto su Oršić i Ćaleta-Car otpisani, posebno jer je prvi kupljen prije mjesec dana, a drugi početkom sezone.

Smijenjen je trener koji je otpisao Oršića i Ćaleta-Cara, ali njegov nasljednik ih također nije stavio ni među rezerve

"Oršić i Ćaleta-Car ne igraju jer je to moja odluka. Drugi su ispred njih", odgovorio je Southamptonov trener. Međutim, Jones je dobio otkaz nakon poraza u dvije spomenute utakmice, a naslijedio ga je Ruben Selles, mladi (39) španjolski trener koji je bio asistent menadžeru Ralphu Hasenhüttlu, smijenjenom u studenom.

Ipak, hrvatskom dvojcu se tako nimalo nije poboljšao status, upravo suprotno. Jacob Tanswell, Southamptonov insajder, koji klub prati za pouzdani Athletic, piše da je Selles rekao nekolicini igrača da neće igrati do kraja sezone. Navijači su na društvenim mrežama uvjereni da su među otpisanima Oršić i Ćaleta-Car.

Zašto Oršiću ne odgovara sustav novog trenera?

Athletic je na tom tragu, barem što se tiče Oršića, jer piše da će Selles igrati 4-2-2-2, s dvije "desetke", dakle sustav u kojem nema krila, a samim time ni mjesta za igrača koji je nedavno dočekan kao veliko pojačanje. 

Oršić je prije mjesec dana došao u Southampton iz Dinama za odštetu koja uz bonuse može iznositi i deset milijuna eura, ali je očajno startao. Od deset utakmica Southamptona od tada, u prvoj postavi bio je na samo dvije, no na obje je zamijenjen. Na dvije je dobio po nekoliko minuta, a na tri nije ulazio u igru.

Konačno, na tri zadnje nije ni bio u konkurenciji, dakle ni među rezervama. Ćaleta-Car je pak od dolaska iz Marseillea za također 10-ak milijuna eura bio starter u sedam od mogućih 17 prvenstvenih utakmica, dok je u natjecanjima kupa od sedam utakmica počeo četiri. 

Pročitajte više