HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Novi udarac olimpijskom snu hrvatskih košarkaša. Bivšem NBA igraču stradali ligamenti

Foto: Andreas Gora/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

HRVATSKA košarkaška reprezentacija na splitskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju igrat će bez Dragana Bendera koji je sinoć potrgao križne ligamente koljena.

Centar iz Čapljine na terenu je bio tek nešto više od minute na prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja u Izraelu, u kojoj je njegov Maccabi svladao Beer Shevu 67:56. Parket je napustio uz pomoć Ante Žižića i drugih suigrača.

Baš je Žižić bio prvo ime utakmice s 20 koševa i pet skokova, a u takvoj formi trebao bi biti važan dio momčadi izbornika Veljka Mršića na splitskom turniru, koji se igra od 29. lipnja, a na kojem će jedna od šest reprezentacija izboriti Igre u Tokiju.

Prije dva tjedna Hrvatska je ostala i bez Luke Šamanića

Međutim, Bendera neće biti u sastavu. Nakon utakmice Maccabi je objavio da su Benderu stradali križni ligamenti, a oporavak od takve ozljede traje mjesecima. Izvjesno je da Bendera neće biti na košarkaškim parketima barem do kraja godine.

Prije nekoliko tjedana Hrvatska je ostala i bez Luke Šamanića, mladog krilnog centra San Antonio Spursa, koji je slomio košćicu u lijevoj šaci i najvjerojatnije se neće stići oporaviti do kvalifikacija.

Vratio se u Maccabi nakon četiri godine u NBA ligi

Bender se ove sezone vratio u Maccabi nakon četiri razočaravajuće sezone u NBA ligi, u kojoj je postizao 5.4 poena i 3.9 skokova u 187 utakmica igrajući uglavnom za Phoenix, a u posljednjoj sezoni kratko za Milwaukee i Golden State. S Maccabijem je prvotno potpisao tromjesečni ugovor kako bi si ostavio otvorenu opciju povratka u NBA, ali kako nije izazvao zanimanje u Americi, ostao je u Ponosu Izraela.

Ove je sezone u 34 utakmice Eurolige postizao 6.6 koševa i 3.8 skokova, a u izraelskom prvenstvu 8.2 koša i 4.6 skokova.

Pročitajte više