SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Novi veliki udarac za Amerikance, mogu li ih Srbi iznenaditi na Mundobasketu?

Foto: EPA-EFE

NASTAVLJA se osipanje američke košarkaške reprezentacije prije Svjetskog prvenstva u Kini koje počinje krajem sljedećeg mjeseca.

Nakon što su svoje nastupe na Mundobasketu otkazali Anthony Davis, CJ McCollum, James Harden, Eric Gordon, Tobias Harris i Bradley Beal, danas su to napravili Damian Lillard i DeMar DeRozan.

Posebno će izostanak Lillarda biti veliki udarac za novog izbornika Gregga Popovicha koji je trebao biti najbolji igrač njegove ekipe u Kini nakon otkaza Davisa i Hardena.

"Povijest nas uči kako su otkazi samo dio procesa. Blagoslovljeni smo s mnoštvom talenata tako da ćemo uzeti ono što nam se ponudi", rekao je direktor reprezentacije SAD-a Jerry Colangelo, dodavši da nije nimalo zabrinut.

Uskoro novi otkazi?

Od 2010. Amerikanci su lagano osvojili sva Svjetska prvenstva, kao i Olimpijske igre u Londonu i Brazilu pa su njihovi najbolji igrači izgleda ponovno počeli izbjegavati reprezentaciju. Isto bi uskoro mogli napraviti Kevin Love i Kyle Lowry, šampionski razigravač Toronta koji je nedavno operirao palac na ruci i nije sigurno koliko će biti spreman.

Unatoč brojnim otkazima, Amerikanci su i dalje favoriti za zlato, ali kako dani prolazi, šanse Srbiji rastu iz dana u dan. Srbi će igrati u najjačem sastavu, a predvodit će ih Nikola Jokić, najbolji centar svijeta.

Pročitajte više