zanimljivosti

Novinari su igrali nogomet protiv Mandžukića, Olića i Kranjčara. Bilo je bolno

Foto: Drago Sopta/HNS

VEDRAN ĆORLUKA je s loptom bio u korneru. Niko Kranjčar je ulazio u naš šesterac kroz sredinu, a iza mene je bio Ivica Olić. Nekakva osnovna nogometna inteligencija govori ti da zatvoriš ovog prvog koji ulazi jer "neće valjda glavom zabit na drugu stativu". E, baš hoće.

Ćorluka, mislim da je bio on, prebacio je loptu preko naše obrane. "Dobro je, previsoka je", pomislio sam i pogledao iza sebe, a tamo Ivica Olić u maniri Cristiana Ronalda skače pola metra preko mojih 187 centimetara i rutinski je glavom zakucava u gol za 7:1, 8:1 ili koliko je već u tom trenutku bilo.

Niko Kranjčar - nevjerojatni majstor

Ne znaš više koga da čuvaš i kako da to radiš. Mandžukiću je potpuno nemoguće prići da bi mu se eventualno uzela lopta, Ćorluka i Bišćan razmišljaju tri poteza unaprijed u odnosu na tebe pa ispadneš "kao ratkapa", a u mojoj glavi nije bilo nikakve šanse da Olić ima taj centaršut. Ali, stari, dobri Ola, koji izgleda kao da bi sutra mogao igrati barem HNL, zabijao je malo većim frajerima od nas.

A tek Niko Kranjčar... Do sad sam ga samo gledao kako igra, ali posebno bolno iskustvo bilo je igrati protiv njega. To su lažnjaci koji lome zglobove, a nakon jednog su se dvojica kolega doslovno sudarili jedan s drugim. Provlači loptu gdje samo on vidi da može proći i sve to radi s nepodnošljivom lakoćom, a najčešće i s osmijehom. Kad ti gurne kroz noge, dođe ti da se ti njemu ispričaš.

Tako je otprilike izgledala čitava prijateljska utakmica selekcije novinara protiv selekcije HNS-a u ponedjeljak navečer u zagrebačkim Šestinama. Na golu Pletikosa, otraga Ćorluka i Ante Tomić, a naprijed Kranjčar, Olić i Mandžukić. Dobro smo i prošli. Ako je netko zaboravio, Mandžukić je prije četiri godine zabio gol u finalu Svjetskog prvenstva, a sad smo se mi novinari s njim trebali nositi.

Utakmica u kojoj je najvažnije bilo sudjelovati

Kad bi se dečki malo umorili, zamijenili bi ih Petar Krpan, živa legenda HNL-a Darko Raić-Sudar, izvjesni Igor Bišćan i ostali. Ako i u jednoj utakmici vrijedi ono "bilo je važno sudjelovati", onda je to bila ova.

 

Osim što smo se napatili kao rijetko kad, bio je stvarno neizmjeran gušt (pokušati) igrati protiv takvih majstora koji su novinarima dali revanš nakon što su ih ranije ove godine pobijedili 10:3. Jučerašnja utakmica je, uz odlično suđenje Brune Marića, završila 10:2 pa se može reći da smo zadržali formu.

Dva gola zabili smo tek u drugom poluvremenu kad je Pletikosa otišao na klupu, a zamijenio ga Nikša Martinac koji nije imao šanse protiv odličnih udaraca kolega Marka Vargeka (RTL) i Ižaka Ante Sučića (Germanijak). Najbolji igrač naše momčadi bio je, naravno, golman Mladen Ćućić iz HZSN-a koji je spasio barem još deset golova.

Najdugovječniji izbornik

Bio je to sjajan potez izbornika novinara Nikole Lipovca koji je odabrao Ćućića umjesto ozlijeđenog Fabijana Hrnčića. Lipovac je dugo razmišljao koga da stavi na gol i odlučio se za Ćuleta što je bila još jedna u nizu njegovih dobrih izborničkih odluka.

Lipovac je, inače, najdugovječniji i najsigurniji izbornik bilo koje hrvatske nogometne selekcije. Novinare vodi devet godina, izbornička stolica nikad mu se nije zatresla, a ima i jedan trofej s reprezentacijom, srebro i poneku broncu pa se može reći da je i najuspješniji hrvatski nogometni izbornik. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić jučer mu je obećao plaketu za desetu obljetnicu i držimo ga za riječ.

Prijateljska utakmica, Novinari - HNS 2:10

Novinari: Marko Vargek (RTL), Vlado Boban (Nova TV), Milan Stjelja (Nova TV), Dražen Krušelj (Jutarnji list), Tomislav Mamić (Jutarnji list), Luka Petrinec (HRT), Ivan Dorian Molnar (HRT), Stipe Antonijević (Nova TV), Dubravko Miličić (24 sata), Antonio Vuksanović (RTL), Ižak Ante Sučić (Germanijak), Filip Škrlec (RTL.hr), Mladen Ćućić (HZSN), Petar Zobec (Germanijak), Matija Cmrečnjak (Arenasport), Stjepan Mati (Index.hr).

HNS: Igor Bišćan, Ante Tomić, Stipe Pletikosa, Marko Cvijanović, Mario Mandžukić, Darko Raić-Sudar, Nikša Martinac, Jurica Jurjević, Petar Krpan, Vedran Ćorluka, Marijan Kustić, Ivica Olić, Niko Kranjčar, Nenad Horvatić, Nikola Badovinac.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: Olić 4, Mandžukić 2, Cvijanović 2, Kranjčar, Raić-Sudar / Vargek, Sučić

Pročitajte više