NOVO PARTNERSTVO U ESPORTU Blizzard dogovorio suradnju s Twitch.tv platformom

FOTO: Carlton-Beener/ESL

Dva giganta u svijetu videoigara postigli su novi dogovor, ovoga puta u fokusu je esport. Putem Twitch.tv platforme gledatelji će moći sada direktno podržavati timove u Heroes of the Storm Global Championshipu.

>>BLIZZARD POJAČAVA WORLD OF WARCRAFT ESPORT Jeste li spremni?

Blizzard slijedi stope konkurencije i prihvaća crowdfunding kao jedan od održivih načina financiranja svojih esport projekata. Samo što se ovoga puta neće raditi o direktnoj kupovini predmeta u igri od kojih će timovi dobivati postotak već će posrednik biti najpopularnija platforma za prijenos esport mečeva i videoigara, Twitch.tv.

Putem Cheer opcije gledatelji će sada na službenim Blizzardovim Twitch.tv kanalima moći donirati određeni  broj Bitsa (virtualna valuta platforme), a određeni postotak dobit će i tim koji su podržali. Kada potrošite određeni broj Bitsa bit ćete nagrađeni različitim emotikonima, ali i predmetima u samoj igri. Program će biti dostupan s početkom kolovoza.
 
Utjecaj crowdfundiga na esport je sve veći. Najveći turnir u esportu također svoje financiranje temelji na publici, a kada uspješno odradite posao dođete do turnira s nagradnim fondom od 22,5 milijuna dolara. Bez obzira što ovaj potez neće od Heroes of the Storma napraviti najpopularniji esport pridonijet će stabilnosti i razvoju timova, ali i lige.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više