Novo pravilo na All-Staru stavlja LeBrona i Giannisa u vrlo neugodnu situaciju

Foto: Profimedia

PROMJENA formata NBA All-Star utakmice 2018. donijela je nešto više uzbuđenja u godinama učmali sadržaj, a sada je liga objavila malu prilagodbu u načinu na koji će se birati momčadi. Promjena možda nije velika za publiku, ali jest za same igrače, posebno kapetane.

Od 2018. igrači s najvećim brojem glasova fanova, medija i NBA igrača proglašavani su kapetanima kojima je zadatak da iz bazena od preostala 22 All-Star igrača izaberu one koji će igrati u njihovoj momčadi. LeBron James svake je godine bio jedan od kapetana, a na drugoj strani bili su Stephen Curry te dvaput Giannis Antetokounmpo i Kevin Durant.

Tako će biti i ove godine, a kako stvari stoje nakon trećeg ažuriranja navijačkih glasova, kapetani će ponovo biti LeBron i Giannis. No dok su prošlih godina kapetani birali suigrače u posebnoj televizijskoj emisiji tjednima prije samog All-Star vikenda, ovaj put će ih morati birati uživo, na licu mjesta, uoči samog početka utakmice, dok su svi igrači prisutni.

Sada biraju žive ljude, a ne imena na papiru

To bi moglo stvoriti neugodnu situaciju za kapetane jer jedno je gledati u popis imena i raspravljati o njima putem videolinka, a sasvim drugo birati žive ljude koji ih gledaju u oči i iščekuju hoće li prozvati njihovo ime. Posebne se tenzije očekuju kada na terenu ostanu još samo dva igrača, od kojih jedan mora biti izabran posljednji.

I ove će se godine četvrta četvrtina igrati po pravilima Elamovog završetka, odnosno momčadi će ganjati zadani broj poena, a pobjednik će biti ona koja ga prva dostigne. Na broj poena vodeće momčadi nakon tri četvrtine dodaje se 24, što znači da ako rezultat bude npr. 100:95, pobjedu će odnijeti ekipa koja prva dođe do 124 poena.

U svih dosadašnjih pet izdanja nakon promjene starog formata, u kojem su igrali Istok i Zapad, pobijedila je LeBronova momčad. All-Star vikend ove se godine održava u Salt Lake Cityju, u dvorani Utah Jazza, a All-Star utakmica je na rasporedu 19. veljače.

Pročitajte više