Fener o napuštanje terena u 1. minuti: Vrijeme je za resetiranje turskog nogomet

Foto: EPA

NOGOMETAŠI turskog velikana Fenerbahčea napustili su teren u prvoj minuti finala Superkupa, u kojoj su igrali protiv Galatasaraya. Mauro Icardi, napadač Galatasaraya, zabio je gol za vodstvo svoje momčadi već u prvoj minuti. Igrači Fenerbahčea nakon toga su napustili teren i pobjeda je upisana Galatasarayu.

Čelnici Fenera odlučili su na ovu utakmicu poslati juniore kako bi izrazili protest protiv mjera sigurnosti na protekloj utakmici s Trabzonsporom. Na njoj su domaći navijači uletjeli u teren i napali igrače Fenerbahčea, a nastradao je i hrvatski vratar Dominik Livaković. Uoči utakmice Superkupa tražili su promjenu termina i da sude strani suci, ali nogometni savez je to odbio. Turski mediji pisali su da u klubu razmišljaju čak i o napuštanju lige. 

Sada se klub oglasio priopćenjem u kojem je pokušao objasniti razloge ovakvog djelovanja. Podsjetili su čak i na slučaj od prije devet godina, kada je napadnut autobus s igračima Fenerbahčea nakon gostovanja u Rizeu. Tada su napadači iz vatrenog oružja pucali na nogometaše.

Sličnih poteza bit će više

"Nepravde koje smo doživjeli, zavjere terorističke organizacije, pokušaj ubojstva naše nogometne momčadi nakon gostovanja u Rizeu, pokušaj linča nad našim nogometašima na zadnjem gostovanju, a sudačkim maltretiranjem je ukradeno naše ligaško prvenstvo. Jedan od faktora koji nas najviše boli i tjera da preispitamo svoju trenutnu situaciju je taj što je pokušaj ubojstva i dalje neriješen", poručio je u priopćenju Fenerbahčea predsjednik kluba Ali Koc.  

"I tadašnja uprava htjela je istupiti iz lige na neko vrijeme, ne igrati utakmice i odgoditi ih. Utakmice su nastavljene nakon uvjeravanja s najvažnijih razina naše države. "Bez brige, pronaći ćemo kriminalce", govorili su nam tada, a prošlo je devet godina. I dalje nema napretka. Ovo su samo neki od događaja koje sam naveo. Možemo povećati ovaj popis", dodaje se u priopćenju.

Na kraju priopćenja dodaje se da je potez iz utakmice Superkupa tek prvi koji Fenerbahče namjerava napraviti u borbi protiv nepravde koju osjeća. "Vrijeme je za resetiranje turskog nogometa", poruka je kluba.

Pročitajte više