LIGE PETICE

Objavljene snimke. Perez vrijeđao slavnu generaciju: "Žele do smrti živjeti od Reala"

Foto: Guliver Images

ŠPANJOLSKI El Confidencial objavio je i šesti tekst u kojem donosi audiosnimke i transkripte tajno snimljenih razgovora koje je tijekom godina Florentino Perez vodio s različitim ljudima.

U najnovijem tekstu problematizira Perezov odnos prema La Quinti del Buitre, slavnoj generaciji Reala, koja je harala osamdesetih godina.

Čak 121 put nisu poraženi na Bernabeuu

La Quinta del Buitre (Buitreova petorica) je dominirala travnjacima od 1983. do 1995. godine. Generacija je dobila ime po svojoj petorici najpoznatijih igrača predvođenih Emilijom Butraguenom, aktulalnim klupskim direktorom za odnose s institucijama, čiji je nadimak El Buitre (Lešinar).

Preostala četvorica bili su Miguel Pardeza, Manolo Sanchis, Míchel Gonzalez i Rafael Martin Vazquez. Ostali su upamćeni jer su bili neporaženi 121 put zaredom na svom Santiagu Bernabéuu.

Žestoke kritike za slavnu generaciju

Od ranije je poznato da Perez nije veliki ljubitelj te generacije, iako je s nekim članovima i dobar prijatelj, a snimke koje su objavljene otkrivaju da ni ta prijateljstva nisu potpuno iskrena.

"Oni žele do smrti živjeti od Real Madrida. Bitno im je samo da svake godine uzmu od kluba 100 milijuna peseta (600 tisuća eura), uopće ne žele pozicije u klubu. To je jedino do čega im je stalo, oko toga su jasni, svi do jednoga", govori Perez u jednom od razgovora pa u drugom dodaje: 

"Nije ih briga ni za što osim za novac. Ne žele upravljati, samo da uzmu novac. Imaju novca, ali daj, neće se odreći onoga što mogu dobiti. Ne pomažu, ne troše na kampanju, sve znam što i kako rade."

Pročitajte više