Italija

Obračun Batistute i Cassana: "Kad vas takvi napadaju, to je kompliment"

Foto: EPA-EFE

PREKO talijanskih medija pokrenut je sukob dvojice legendarnih napadača Serie A i nekadašnjih suigrača u dresu Rome, Argentinca Gabriela Batistute (53) i Talijana Antonija Cassana (40). Roma je 2001. pod Fabijem Capellom osvojila svoj treći i za sada posljednji trofej prvaka Serie A. 

Velik doprinos osvajanju titule dao je ljetni prijelazni rok, kada su ekipi, koju su činili igrači poput Cafua, Hidetoshija Nakate, Francesca Tottija i Marca Delvecchija, priključeni Batistuta, braniči Walter Samuel i Jonathan Zebina te brazilski veznjak Emerson. Nakon osvajanja Scudetta ekipi je priključen i ponajbolji mladi igrač lige iz Barija, Cassano.

Cassano je u Romi proveo idućih pet godina, nakon čega je ostvario transfer u Real Madrid, a njegova karijera donekle je obilježena dojmom o neispunjenom potencijalu. Nije se nametnuo u Realu, kao ni Marcelu Lippiju za konačni popis na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Gostujući u jednom talijanskom podcastu, Cassano je komentirao razdoblje provedeno u Romi.

Batistuta odgovorio na kritike

Otkrio je kako su mu tada posebno antipatični bili Delvecchio i Batistuta te rekao da Argentinac suigrače nikad nije častio kavom i da se loše odnosio prema konobarima. Ubrzo zatim stigao je oštar odgovor legendarnog Batigola, koji je dao intervju za La Nazione: 

"Ako se ne sviđate ljudima poput Cassana, to je kompliment. Kad je stigao u Romu, bio je izgubljen, nije se mogao uklopiti. Razočaran sam što sada tako govori, moja i žena i ja smo ga primili u svoju kuću. Žao mi je što nije iskoristio šansu da kroz nogomet postane bolja osoba."

 

 

Pročitajte više