Obrvan razočaran posjetom: "Pa ljudima bi trebala biti čast gledati Ligu prvaka u Areni"

"ISKRENO, mislio sam da ćemo lakše doći do pobjede", rekao je trener CO Zagreba Ivica Obrvan nakon što je njegova momčad s 30:26 pobijedila Savehof u prvom kolu Lige prvaka.

Obrvan ne bježi od toga da dosta stvari u Zagrebovoj igri nije štimalo: "Savehof je uspješno riješio kvalifikacije, znali smo da ćemo imati težak posao s njima jer po vokaciji nismo šuterska ekipa. Negdje od 40. minute igrali smo korektnije, otvorilo se dosta prostora, a proradila je i obrana 5+1 u čemu je posebno dobar bio Ljubo Vukić, koji je zatvarao uspješno njihovog lijevog i desnog vanjskog."

"Imali smo u drugom poluvremenu i šest golova prednosti, moglo je završiti i s većom razlikom od ova četiri, ali najbitnije je da smo uzeli prva dva boda", kazao je Obrvan, razočaran posjetom u zagrebačkoj Areni.

Prvi nastup Zagreba među elitom ove sezone došlo je pogledati tek nešto više od dvije tisuće gledatelja što u dvorani koja prima 15 tisuća ljudi izgleda sablasno:

"Posjeta me iznenadila na predstavljanju igrača, kasnije više nisam ni pratio... Po meni, gledateljima bi, bilo da su kupili ili dobili ulaznicu, trebala biti čast doći u ovako predivnu dvoranu. Još kad se zna da mogu uživati u Ligi prvaka, onda mi se sve to skupa čini dosta nerazumljivo", rezignirano će Obrvan.

Uz učinak Ljube Vukića u obrani, Zagrebov strateg pohvalio je Davida Špilera i Josipa Valčića, ali i vratara Šegu, koji je skupio tek četiri obrane: "Obojica su s klupe jako dobro odreagirali, a to je za svaku ekipu vrijedno poput suhog zlata, prvenstveno jer su rasteretili naše druge vanjske igrače. Što se tiče Šege, statistika zna biti varljiva. Istina, imao je četiri obrane, ali sve su bile u jako važnim situacijama."

Kopljar: Na pripremama smo izgledali dosta bolje

Marko Kopljar utakmicu je završio sa sedam golova: "Ove sezone imam slobodu u napadu, dosta sam pucao na gol, a nadam se da će se šut i meni i ekipi popraviti u nastavku sezone. Na pripremama je to izgledalo dosta bolje", priznao je Kopljar.

Trener Savehofa: Bili smo odlični, ali pogledajte kadar Zagreba i sve će vam biti jasno

Trener gostiju na press konferenciji djelovao je zadovoljnije od Obrvana:

"Odigrali smo odličnu utakmicu, Zagreb je na svom parketu jako težak protivnik. U drugom poluvremenu smo napravili neke pogreške s kojima nisam zadovoljan, ali ako pogledate kadar s kojim raspolaže Zagreb, onda je jasna razlika u njihovu korist."

Jedan od boljih u redovima Savehofa bio je vratar Forsberg, koji je imao nekoliko fantastičnih obrana:

"Igrali smo dobro, možemo biti zadovoljni. Pružili smo koliko smo mogli, ali Zagreb je bolji i zasluženo je pobijedio."

Pročitajte više