borba rijeke za europa ligu

OD 20 SATI Utakmica sezone za Rijeku i za povijesni uspjeh hrvatskog nogometa

Foto: HNK Rijeka

RIJEKA će večeras od 20 sati na Rujevici pokušati dostići zaostatak iz Genta od 1:2 i četvrti put proći u skupine Europa lige. Riječani su prijašnje nastupe izborili u sezonama 2013./14., 2014./15. i 2017./18., a u sva tri navrata momčad je vodio današnji slovenski izbornik Matjaž Kek. 

> Rijeka navijačima poslala važnu poruku uoči Genta

> Rijeka čeka utakmicu sezone: "Samo hrabro i opušteno"

> Belgijce čeka pakao Rujevice: "Svi u bijeli dres. Krepat, ma ne molat"

> Evo gdje večeras možete gledati Rijeku u borbi za skupine Europa lige

Večeras će to pokušati ostvariti Igor Bišćan, a Rijeka će proći pobijedi li 1:0 ili bilo kojom drugom pobjedom s dva gola razlike.

Prilika za povijesni uspjeh hrvatskog nogometa

Prođe li Rijeka dalje, prvi put u povijesti će se dogoditi da Hrvatska u istoj sezoni ima predstavnike u oba klupska kontinentalna natjecanja.

Rijeka i Dinamo su u dvije sezone (2013./14., 2014./15.) zajedno nastupali u skupinama Europa lige, ali nikada se nije dogodilo da je hrvatski nogomet zastupljen istovremeno i u Ligi prvaka.

Osim što bi izbacivanjem Genta dobili još najmanje šest jakih europskih utakmica, Riječanima bi plasman u grupnu fazu Europa lige donio i oko tri milijuna eura.

Bišćan: Gent je favorit

"Jasno je da igramo protiv favorita. Znamo što ova utakmica znači za naše igrače, naš grad i naš klub, znamo koliko nam može donijeti, ali smo svjesni i da je Gent favorit", rekao je Bišćan jučer kratko na presici i osvrnuo se na prvi susret, u kojem je Rijeka povela pa izgubila.

"Nakon prve utakmice bolje znamo na čemu smo nego što smo znali ranije."

Rujevica je blizu tome da bude rasprodana. Tribine Zapad i Istok su rasprodane. Prodano je svih 5639 ulaznica za ta dva sektora. Sjever ima kapacitet od oko 2200 mjesta, a do podneva u utorak prodano je 1200 ulaznica. Dakle, ostalo je popuniti samo Armadinu tribinu, a prodano je gotovo sedam tisuća ulaznica dva i pol dana pred utakmicu. Belgijaca se očekuje stotinjak.

Očekivani sastav Rijeke:

Prskalo - Tomečak, Župarić, Punčec, Raspopović - Capan, Lepinjica, Halilović - Acosty, Čolak, Lončar (Gorgon).
 

Pročitajte više