OD EUFORIJE DO NEVJERICE U SRBIJI "Bili smo prvi favoriti za zlato, a sada Europa može odahnuti"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NAJJAČI smo, Srbija će se prošetati do europskog zlata", u euforiji je nedavno poručio legendarni Zoran Slavnić, oduševljen igrama srpske košarkaške reprezentacije uoči Eurobasketa.
 
Srbi su uz Španjolsku najveći favorit za naslov prvaka na nadolazećem prvenstvu, ali reprezentaciju Saše Đorđevića žestoko je uzdrmala ozljeda Miloša Teodosića. Samo desetak dana prije početka natjecanja Srbija je ostala bez kapetana i jednog od najboljih igrača.
 
"Cijela Europa je odahnula jer Teo neće moći igrati", izjavio je Goran Grbović, Partizanova legenda.
 
"Žao mi je zbog atmosfere, ali Teodosića mogu zamijeniti Bogdanović kao lider i Nedović. Najvažnije je zadržati pozitivnu atmosferu, ali ovo je veliki problem. Sada će izbornik Đorđević morati mijenjati igru i taktiku."
 
Šanse Srbije drastično su smanjene bez Teodosića.
 
"Da, smanjene su nam šanse. Bili smo favoriti za zlato, ali ja vjerujem u ovu momčad. Šanse za zlatnu medalju su manje, ali i dalje postoje", rekao je Grbović za Espreso.
 
Slavnić sada nadu vidi u tome što su i rivali oslabljeni.
 
"Španjolska je ostala bez Llulla, Francuzi su potpuno promijenili momčad... Mi smo i dalje dovoljno kvalitetni za najviši plasman."
 
Vlade Đurović, nekadašnji trener Šibenke i Zadra, smatra da je Srbija žestoko oslabljena.
 
"Teo je vođa, kapetan, igrač koji je preuzimao odgovornost u odlučujućim trenucima i igrač kojeg su se suparnici plašili. On je kreator igre, a sada ga može zamijeniti samo Jović. Nedostaju nam igrači koji prave razliku, nema Raduljice, Jokića, Bjelice, Simonovića... To će biti teško nadoknaditi", rekao je Đurović i upozorio.
 
"Nemojte očekivati zlato nakon svega ovoga. Igramo momčadski, obrana je sjajna, ali bronca je u ovom trenutku veliki uspjeh."
 

Pročitajte više