Od jeseni balkanska verzija borilačkog reality showa: Gladijatori u lovu na 30 tisuća eura!

HRVATSKA će na jesen dobiti novi reality show. To zapravo i nije neko iznenađenje pošto svake godine gledamo inflaciju televizijskih emisija kojima je cilj utažavanje ljudske gladi za voajerizmom i lansiranje zvijezda koje su su do tada bile potuni anonimci.

No, ovaj put se zaista radi o nečemu potpuno novom - o borilačkom reality showu po uzoru na američku inačicu UFC-ovog "The ultimate fighter" u kojem će sudjelovati borci s područja bivše Jugoslavije. Američki TUF već 11 sezona otkriva mlade talente, a nebrojena imena koja su izašla upravo iz tog showa kasnije su postali eminentni borci.

MFC organizator

Hrvatska ili, bolje rečeno balkanska verzija, bit će organizirana pod paskom promotorske kuće Milenium Fighting Challenge iz Splita, a zvat će se "MFC - Fight House". Iza MFC je nekoliko vrlo uspješnih MMA turnira, a posljednjem smo svjedočili nedavno u splitskom Spaladiumu kada je u borbi večeri Miodrag Petković Pele nokautirao Jamesa Thompsona.

Koncept je zapravo vrlo jednostavan. Dva tima boraca neko vrijeme provode u "svojim" kućama i pod paskom trenera usavršavaju borilačke vještine koje će im pomoći da osvoje glavnu nagradu na finalnom turniru koji će se održati u kategoriji do 93 kilograma. Nagrada nije zanemariva i iznosi čak 30 tisuća eura, ali i angažaman na narednim MFC turnirima.

Zelg i Drviš treneri

Glavni treneri momčadi su hrvatski MMA majstor Zelg Galešić i bivši boksački velikan Stipe Drviš. I dok je Dreamov borac sasvim logično riješenje, Drviš je očito izabran iz marketinških pobuda pošto se radi isključivo o boksaču. Doduše, Drviš se u nekoliko navrata hvalio da je često trenirao sa MMA borcima i da zna nešto brazilske jiu-jitse.

Prema sadašnjem planu između 16 boraca trebali bi gledati šest Hrvata, četiri Srbina, tri borca iz BiH, dva Makedonca i jednog Crnogorca, a audicije za kadnidate će se održati vrlo skoro. Nije poznato gdje i kada će se emitirati MFC - Fight House.

Pročitajte više