Odabrani suci i za drugi derbi Hajduka i Dinama. Okršaj u Kupu pripao Talijanima

Foto: Epa

NAKON niza afera u sudačkoj organizaciji i ostavke šefa hrvatskih sudaca Brune Marića, vrhuška hrvatskog nogometa odlučila je da će derbije klubova koji se bore za naslov ove sezone suditi strani suci.

Ovu subotu se na Poljudu igra prvi od njih. Hajduk od 19:30 na Poljudu u SuperSport HNL-u dočekuje Dinamo u jednoj od ključnih utakmica za rasplet prvenstva, a taj će dvoboj suditi njemačka postava s glavnim sucem Danielom Siebertom. Već 3. travnja isti će rivali na istom stadionu igrati novi derbi, ovaj put u Kupu, a suci će biti Talijani. 

Sudio je ove sezone najveći talijanski derbi

Glavni će sudac biti Fabio Maresca iz Napulja, poznato sudačko ime iz Serie A, koji u karijeri ima odrađene derbije talijanskog nogometa. Ove sezone je sudio 13 susreta u Serie A, među kojima i najveći talijanski derbi između Intera i Juventusa (1:0), a u Europi je sudio jednu utakmicu Europske lige, dvije Konferencijske i jednu kvalifikacija za Ligu prvaka. 

Kao gost sudac sudio je ove sezone u Grčkoj i Saudijskoj Arabiji. Što se tiče hrvatskih klubova i reprezentacije, kao četvrti sudac je odradio posao na utakmicama Osijek - Luzern još 2017. godine te Hrvatska - Danska 2022. Po profesiji je vatrogasac. 

Pročitajte više