REGIJA

Odbačeni Srbin napao izbornika: Grijeh je da je on šef. Laže i izmišlja

Foto: EPA-EFE

VEZNJAK Crystal Palacea Luka Milivojević odgovorio je srpskom izborniku Mladenu Krstajiću koji je prilikom objavljivanja popisa igrača za kvalifikacije rekao da Milivojević više nije spreman igrati za Srbiju.

"Pokušali smo neke stvari staviti sa strane jer niti je Luka Srbija niti je Krstajić Srbija. Srbija je iznad svih. Nismo našli zajednički jezik bez obzira na to što su i s jedne i s druge strane u javnost išle informacije da svi žele najbolje, a to je da Srbija ima u ovom trenutku sve igrače na raspolaganju. Nažalost, neki su odlučiti kako su odlučili", rekao je Krstajić prošlog tjedna.

Podsjetimo, Milivojević se razišao s Krstajićem nakon prošlogodišnjeg SP-a. Izbornik i njegovi pomoćnici optužili su Milivojevića da je suigračima nudio usluge svojeg menadžera, a veznjak Palacea je nakon prvenstva rekao da reprezentacija nije bila dobro vođena u Rusiji što je izborniku rekao u lice. Nakon toga je izostavljen s popisa reprezentativaca. Krstajić je prošli tjedan bio kod njega u Londonu, ali se nisu uspjeli dogovoriti.

Svađali se nakon SP-a

"Rekao sam mu da mu mogu oprostiti, jer je ljudski praštati. No, imao sam samo jedan zahtjev. Ne da mi se javno ispriča nego da demantira sve laži koje je iznio o meni. Da navijačima i javnosti kaže istinu. Zna on jako dobro da su te optužbe bile izmišljene, no on je stalno ponavljao da ne želi pričati o prošlosti i da se moramo okrenuti budućnosti. Slažem se da trebamo gledati u budućnost, ali tek kad se demantiraju laži", rekao je Milivojević.

On i izbornik nisu se na sastanku uspjeli dogovoriti i Krstajić se vratio iz Londona neobavljena posla.

"Dogovorili smo se da kaže javnosti da ja neću igrati za reprezentaciju dok je on izbornik. I što on napravi!? Izvali da ja uopće ne želim igrati za Srbiju. Opet je lagao i zato sam opet otvorio ovu temu. Ja s reprezentacijom Srbije nisam završio. Drugu zemlju, ni reprezentaciju nemam. Imam samo Srbiju, volim je i ponosan sam što sam Srbin. Ali, neću igrati dok je on tu", rekao je Milivojević i dodao:

"Nisam u pitanju samo ja. Reprezentaciji nedostaje još četiri, pet igrača isključivo zbog Krstajićevih interesa. Grijeh je što se takve ljude nešto uopće pita u srpskom nogometu. Svi vide što se događa u reprezentaciji i nitko ništa ne poduzima. Je li on svjestan kakve posljedice njegove izjave izazivaju? To se prenosi širom Europe. Pa mene u Engleskoj svi ispituju što se događa, nije im jasno. Želim igrati za Srbiju, ali preko nekih stvari ne želim prijeći".

Srbija u kvalifikacijama za Euro igra u skupini B s Portugalom, Ukrajinom, Litvom i Luksemburgom.

Pročitajte više