Odbili Hrvatsku da se što bolje pripreme za NBA ligu, a u prvim utakmicama ni sekundu nisu proveli u igri

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIJA HEZONJU vjerojatno čeka još jedna teška sezona u NBA ligi, a isto bi moglo čekati i Antu Žižića.
 
Ovaj dvojac, koji je ranije ove godine odbio nastup na Eurobasketu jer se htio što bolje pripremiti za NBA sezonu, u prvim utakmicama nije odigrao niti jednu minutu.
 
Hezonja je nastavio gdje je stao prošle sezone - s klupe pratiti utakmice svog Orlanda. Trener mu je već u prvoj utakmici sezone u pobjedi protiv Miamija (116:109) pokazao da neće imati veću ulogu.
 
Podsjetimo, Hezonja je u NBA ligu stigao kao peti izbor drafta, ovo mu je treća NBA sezona, a u prve dvije njegova uloga i učinak bili su mizerni.
 
 

 
Žižić je prošle godine kao 23. izbor izabran na draftu, i nakon jedne sezone u turskoj Darussafaki preselio je u NBA ligu. Međutim, tamo ga je dočekao šok - Boston ga je u velikoj i iznenađujućoj razmjeni poslao u Cleveland.
 
A u Clevelandu se neće naigrati... LeBronova momčad bori se za naslov prvaka i za rookieje u ekipi nema mjesta. Posebno jer je Kevin Love preselio na poziciju centra, s klupe ga mijenja Tristan Thompson, a Žižić bi mogao dobiti tek mrvice. U prvoj utakmici protiv Bostona nije uopće bio u momčadi.
 

Pročitajte više