Odbio je dvostruko veće ponude da ostane u Milanu. Potpisao je na još 5 godina

Foto: EPA

RAFAEL LEAO je danas u Milanu odradio konferenciju za medije povodom produljenja ugovora s talijanskim velikanom do lipnja 2028. Najbolji nogometaš Milana istaknuo je da je jako sretan što je produljio ugovor, ali i da je otvoren za to da od sljedeće sezone nosi broj 10 na dresu.

Naime, Leao je dosad nosio broj 17, koji je i sad odabrao, ali Gazzetta dello Sport najavljuje da će od iduće sezone nositi legendarnu desetku Milana, broj koji je nosio i Zvonimir Boban, između ostalih. Taj broj bi se trebao osloboditi odlaskom Brahima Diaza iz kluba.

Pristao na manju plaću nego što su mu drugi nudili

Iako službeno priopćenje ne sadrži detalje, više izvora iz Italije potvrđuje da je ugovor težak 5 milijuna eura godišnje uz niz bonusa koji ovise o postignutim rezultatima, a iznose do maksimalno 2 milijuna eura. Jasno je, dakle, da se radi o ugovoru koji je barem dvostruko manji od onog što su mu nudili PSG i klubovi iz Premier lige.

Također postoji otkupna klauzula od 175 milijuna eura, ali može se aktivirati samo tijekom vrlo kratkog dvotjednog razdoblja u srpnju. Portugalski reprezentativac je u Milanu od 2019. godine, a u tom periodu je postigao 41 gol i namjestio njih 29 na 162 službene utakmice.

Pročitajte više