Odbio je Hajduk i Rijeku jer želi zabijati za Osijek

Foto: NK Osijek

GABRIJEL BOBAN, koji je prošle sezone zabijao za NK Zagreb, prešao je u redove Osijeka. 27-godišnji napadač je u posljednje dvije sezone za Pjesnike, koji su ispali u drugu ligu, zabio 23 gola. Bio je velika želja sportskog direktora Osijeka Alena Petrovića i trenera Zorana Zekića, a u utrci za njegov potpis pobijedili su Hajduk i Rijeku.


"Bila je to i moja želja. Nisam puno dvojio i sada mogu reći da mi je drago što sam ovdje. Činjenica je da su me zvali i neki drugi klubovi iz Hrvatske, pa i oni koji će igrati u Europi, poput Rijeke i Hajduka, ali sam se odlučio doći ovdje jer sam prepoznao projekt koji je proljetos započeo u Gradskom vrtu, a sada se očito dalje nastavlja i razvija", rekao je Boban na službenom predstavljanju.

"Prošao sam dosadašnji dio priprema sa Zagrebom, pa ću brzo biti spreman za igru od samog početka prvenstva. Vidim da bi Osijek mogao složiti dobru momčad i nadam se da ćemo već od ove sezone konkurirati za jedno od mjesta koje vodi u Europu", dodao je Boban koji je pred novinarima potpisao ugovor na tri godine.

 

 
Direktor Osijeka Alen Petrović je izrazio zadovoljstvo važnim transferom: "Možda su pregovori trajali duže nego li je to uobičajeno, ali je to sada manje važno. Dogovorili smo se s predsjednikom Zagreba Medićem koji se u pregovorima pokazao korektnim, platili smo odštetu i vjerujem posao završili na obostrano zadovoljstvo. Vjerujem da će nam Boban predstavljati istinsko pojačanje jer smo trebali igrača koji je u stanju zabiti dvoznamenkasti broj golova u sezoni. Zahvaljujem se i našem kolegi i prijatelju Darku Čordašu koji brine o Bobanovoj igračkoj karijeri jer je on također zaslužan za ovakav rasplet".

Osijek novu sezonu počinje 16. srpnja u utakmici s Istrom u 1. kolu HNL.
 

 

Pročitajte više