Odbio je Hrvatsku zbog Srbije: "Obući srpski dres je stvarno najljepši osjećaj"

Foto: Profimedia

PETAR RATKOV (20) od ove sezone igra za austrijskog prvaka RB Salzburg. Ratkov je srpski centarfor koji je u Salzburg stigao iz BSC Bačke Topole za pet milijuna eura. Ove sezone u 21 nastupu ima četiri gola. Mladi napadač vuče i hrvatske korijene pa je bio u kombinacijama oko poziva u hrvatsku reprezentaciju.

Ratkova je 2003. u Beogradu rodila majka Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo, dok na temelju očeva bugarskog podrijetla može igrati i za tu reprezentaciju. Hrvatski nogometni savez pokušao ga je privoljeti da zaigra za hrvatsku A selekciju nakon što je zabijao za mlade srpske sastave. Međutim Ratkov je prihvatio igrati za Srbiju, o čemu je govorio za Sportal.

Htio se ostaviti nogometa

"Kod mene stvarno nije bilo dileme. Ja sam Srbin i svi težimo ka tome da jednog dana zaigramo i debitiramo za Srbiju. Ostvario sam taj san i želim što više igrati za Srbiju. To je stvarno san, da igraš s takvim igračima kao što su Mitrović i Tadić. Svi su odlični momci i igrači, to je za jednog dječaka od 20 godina nevjerojatna stvar. Dosad nisam nastupao pred našim navijačima, ali sam debitirao u Mađarskoj. Bio je pun stadion i osjećao sam se baš lijepo. Kad obučeš taj dres Srbije, stvarno se osjećaš najljepše."

Ratkov je prije tri i pol godine igrao u šestoj ligi: "Davao sam sve od sebe i sanjao da postanem profesionalni nogometaš. Razmišljao sam prestati igrati nogomet i nastaviti školovanje, a onda je došao taj poziv TSC-a, niotkuda. I za tri godine od TSC-a sam došao do stadiona Benfice i igranja pred 60-70 tisuća ljudi u Ligi prvaka."

Pročitajte više