Stroj za golove odbio Liverpool pa otišao u klub koji nije imao dresove i koji je trenirao u parku

Foto: Guliver Image/Getty Images

CLEVERSON GABRIEL CORDOVA, poznatiji kao Cleo, i danas je idol mnogim navijačima beogradskog Partizana.

Brazilski napadač je jedan od najboljih stranaca koji su ikad nastupali u dresu Partizana. Mnoge je šokirala njegova odluka da u veljači 2011. godine Srbiju zamijeni Kinom, u kojoj nogomet nije bio popularan ni blizu kao danas kada svjetske zvijezde napuštaju Europu zbog novca iz Azije.

"Iz Kine je stigla ponuda u koju je bio uključen ogroman novac, a ja sam tada bio najskuplji igrač u povijesti kineske lige. Zbog Kine sam odbio Liverpool, Fiorentinu, Lyon, Marseille...", otkrio je 31-godišnji Cleo za ESPN.

"Moglo se dogoditi da ostanem u Europi, igram u klubovima gdje za cijelu karijeru ne bih zaradio kao za četiri godine u Kini. Posebno mi je bilo teško kada sam odbio trenera Liverpoola Roya Hodgsona, koji mi je rekao da sam stroj za golove. Ali ne žalim, zaradio sam koliko ne bih nikad u Europi."

A u Kini je bio šokiran onime što ga je dočekalo u Guangzhou...

"Partizan je za njih bio savršen klub sa savršenom infrastrukturom. Otišao sam u klub koji nije imao ništa. Nismo imali ni dresove, ja sam ih sam morao prati nakon treninga. A tek treninzi... Nismo imali ni teren za trening, već smo trenirali u parku dok su ljudi prolazili pored nas. Bili smo poput amaterskog kluba. Međutim, imali smo odlične igrače i osvojili sve što se moglo osvojiti", rekao je Cleo kojeg je u Kini trenirao i veliki Marcello Lippi.

Prije Partizana je nastupao na posudbi u Crvenoj Zvezdi koja nije imala 800 tisuća eura da otkupi njegov ugovor.

"Bio sam prvi igrač nakon 30 godina koji je igrao za oba najveća srpska kluba. Sjećam se koliko su mi navijači Zvezde prijetili kada sam otišao u Partizan... Ipak, na kraju nije bilo većih problema."

Cleo se 2014. godine iz Azije vratio u Brazil gdje danas nastupa za Goias.

Pročitajte više