LIGE PETICE

Odbio sedam milijuna eura po sezoni i ostao da spasi svoj klub od ispadanja

Foto: EPA-EFE

U VRIJEME kad igrači zbog milijunskih ugovora lako zaboravljaju ljubav prema klubovima koji su ih odgojili, Iago Aspas je rijetko viđena priča.

Fantastični Celtin napadač nije igrao tri mjeseca zbog ozljede, a bez njega je Celta dobila samo jednu od 11 utakmica i pala u zonu ispadanja. No, nakon što se Iago vratio Celta je osvojila sedam bodova u tri utakmice, a te bodove joj je praktički donio on sam.

Protiv Villarreala je zabio dva gola u velikom prekretu i pobjedi 3:2, sredinom prošlog tjedna zabio je jedan i asistirao dva gola u remiju s Huescom 3:3, da bi sinoć protiv Real Sociedada zabio dva gola u još jednom Celtinom preokretu i pobjedi 3:1.

Iago Aspas je dijete Celte, a koliko mu njegov klub znači pokazao je u zimskom prijelaznom roku. Kako pišu španjolski mediji, imao je ponudu iz Kine vrijednu sedam milijuna eura po sezoni, ali ju je odbio kako bi ostao u Celti i pomogao joj u borbi za opstanak. Ne samo to, nego je i produžio ugovor do 2022. godine po kojem zarađuje 1,8 milijuna eura po sezoni.

U 23 ovosezonska nastupa upisao je 16 golova i četiri asistencije.

Pročitajte više