Odermatt odskijao najbolju sezonu svih vremena

Foto: EPA

HRVATSKI skijaš Filip Zubčić osvojio je 13. mjesto u zadnjoj veleslalomskoj utrci skijaške sezone u Soldeuu u Andori. Zubčić je za vodećim Marcom Odemattom zaostao tri sekunde i sedam stotinki. Zubčić je nakon prve vožnje bio također 13. te je za Odermattom zaostajao dvije sekunde i 23 stotinke. Na drugom mjestu završio je Henrik Kristoffersen, a na trećem Austrijanac Marco Schwarz.

Odermatt je upisao svoju 13. pobjedu u sezoni te oborio rekord. Osvojio je najviše bodova u ukupnom poretku od svih skijaša u povijesti u jednoj sezoni. Odermatt je skupio 2042 boda te srušio rekord koji je držao Hermann Maier, koji je 2000. godine osvojio Svjetski kup s točno 2000 bodova.

U poretku veleslalomaša Marco Odermatt je na prvom mjestu sa 840 bodova, drugi je Henrik Kristoffersen sa 660 bodova, dok je treći Žan Kranjec s 464 boda. Filip Zubčić je na desetom mjestu s 221 bodom. U nedjelju će se najbolji skijaši svijeta boriti za slalomski Mali kristalni globus, a na startu će se naći i hrvatski predstavnik Samuel Kolega. 

Pročitajte više