LIGE PETICE

Odgođen derbi. Arsenalovci u izolaciji jer su se družili s bolesnim gazdom

PREMIER LEAGUE odgodila je derbi koji su danas trebali igrati Manchester City i Arsenal.

Razlog je što su se igrači Topnika prije dva tjedna družili s Evangelosom Marinakisom, vlasnikom Olympiacosa, nakon londonske utakmice njegovog kluba s Arsenalom u Europa ligi.

Marinakis, također vlasnik i engleskog drugoligaša Nottingham Foresta, u utorak, 12 dana nakon što je na Emiratesu slavio prolazak njegovog kluba protiv Arsenala u EL-u, na Instagramu je objavio kako su testovi pokazali da je pozitivan na koronavirus. 

Arsenal je objavio da su se "nakon utakmice brojni naši igrači družili s vlasnikom Olympiacosa". Zbog toga, kako pišu engleski mediji, igrači Topnika trebaju u dvotjednu samoizolaciju. Preporuka britanske vlade je da onaj koji je bio u doticaju s osobom koja ima koronavirus treba provesti to razdoblje u samoizolaciji jer simptomi bolesti se pokazuju nakon pet dana. 

Još jedan potencijalno veliki problem za zdravlje u engleskom nogometu predstavlja to što se Marinakis nakon utakmice također njegovog Nottinghama protiv Millwalla u petak družio s nekoliko igrača Foresta. Igrači tog kluba koji se bori za plasman u Premiership, u subotu bi trebali igrati protiv Sheffield Wednesdaya.

Pročitajte više