KOŠARKA

Odigrana je "najsramotnija utakmica u povijesti košarke". Klubovi izbačeni iz lige

Screenshot: Twitter

PROŠLOG vikenda je u malteškoj ligi odigrana utakmica koju su tamošnji mediji nazvali najsramotnijom utakmicom u povijesti košarke. Kada se pogleda kako je ona izgledala, opis djeluje itekako točan. Riječ je o jednom od najvećih namještanja utakmica ikada viđenih na sportskim terenima.

Depiro i Hibernians su utakmicu završili rezultatom 69:68 u korist domaćih nakon što nisu postigli nijedan koš u posljednjih 6 minuta i 30 sekundi igre. Nije ishod bio takav zato što su košarkaši loši pa nisu mogli pogoditi koš, već zato što nitko nije ni pokušao dobaciti do njega.

Klubovi su žestoko kažnjeni

Šest i pol minuta se igrala utakmica puna gubljenja posjeda tijekom kojih se lopta poput loptice za fliper odbijala po terenu, a nitko nije pokazao ni trunku želje da je baci prema košu. Navijači na tribinama su se smijali jer su znali da ekipe namještaju rezultat za bolje pozicije u doigravanju. Ipak, tamo ih neće biti.

Malteški savez poništio je utakmicu i oba kluba odmah izbacio iz lige. Također, oba kluba su dobila kaznu oduzimanja tri boda za sljedeću sezonu, a treneri su suspendirani i neće moći voditi ekipe sljedeće sezone. Igrači obje ekipe dobili su tri utakmice suspenzije zbog "sumnjivog" ponašanja u posljednjih šest minuta.

Pročitajte više