Odlazak u Englesku se zasad pokazuje kao veliki promašaj za hrvatskog vratara

Foto: Profimedia

TREBAO je to biti veliki dan za hrvatskog vratara Ivu Grbića (28). Naime, njegov Sheffield United od 21 sat igra zaostalu utakmicu 29. kola engleske Premier lige na legendarnom Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. No Grbić nije dobio priliku braniti, već je završio na klupi za pričuve, a njegovo mjesto je zauzeo 33-godišnji engleski vratar Wesley Foderingham.

Nastavak je ovo teških dana za vratara koji je upisao dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a u studenom 2021. godine se činilo da bi mogao postati prvi izbor Zlatka Dalića. Tada je redovito branio na posudbi iz Atletica za francuski Lille, ali je nakon zimske pauze ispao iz sastava. Dalić ga je posljednji put zvao prije više od godinu dana, u ožujku prošle godine.

Podsjetimo, Grbić je karijeru započeo u Hajduku, a 2018. godine prešao u Lokomotivu, za koju je uspješno branio dvije sezone. U pomalo šokantnom transferu u ljeto 2020. za 3.5 milijuna eura prelazi u Atletico potpuno svjestan da će tamo biti rezerva Janu Oblaku, jednom od najboljih vratara svijeta. Iduće sezone je bio na posudbi u Lilleu, gdje je branio redovito 28 utakmica dok nije ispao iz momčadi.

Odlazak u Sheffield se zasad pokazuje kao veliki promašaj

Prošle sezone je zbog ozljede Oblaka dobio priliku u Atleticu te je branio 13 utakmica, ali se nakon povratka Slovenca vratio na mjesto rezerve. Grbić je u Atleticu u prvom dijelu ove sezone očekivano sjedio na klupi, a u siječnju se odlučio na odlazak u Englesku, što se u ovom trenutku pokazuje kao veliki promašaj. Sheffield United ga je otkupio od Atletico Madrida za 2.5 milijuna eura te je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Odlaskom u Sheffield se vjerojatno nadao da će izboriti poziv na Euro. Međutim, ono što se događalo nakon transfera je prava noćna mora za njega. U deset odigranih utakmica (devet ligaških i jedna u FA Kupu) primio je čak 30 golova te još nije osjetio slast pobjede.

Već u prvoj utakmici protiv Crystal Palacea se ozlijedio pa je zbog toga propustio tri susreta, a nakon povratka je samo jednom uspio primiti manje od dva gola na utakmici. U posljednjoj utakmici protiv Burnleyja, koja se smatrala ključnom u borbi za ostanak, njegova momčad je izgubila 4:1 kod kuće, a engleski trener Chris Wilder je odlučio prodrmati ekipu tako što je Grbića ostavio na klupi protiv Manchester Uniteda.

 

Pročitajte više