TRANSFERI

Odlazi igrač s najdužim stažem u ovom Milanu, na stolu je trogodišnji ugovor

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN na ljeto napušta igrač s najdužim stažem u trenutnoj momčadi. Giacomo Bonaventura završit će svoju avanturu na San Siru nakon isteka ugovora.

Bonaventura je stigao u Milan sa zvukom sirene prijelaznog roka 2014. godine iz Atalante za sedam milijuna eura, nakon što je u posljednjem trenutku propao dolazak Jonathan Biabiany zbog srčanih problema, iako se bivši igrač Intera već uveliko slikao sa šalom Milana. 

I tako je Bonaventura stigao u Milanello te do danas odigrao 171 utakmicu, zabio 34 gola i 15 puta asistirao. Igrao je popularni Jack na pozicijama lijevog krila, polušpice i najčešće lijevog veznjaka, a zabio je gol za 1:1 u  talijanskom Superkupu 2016. protiv Juventusa u Dohi, gdje je Milan Vincenza Montelle osvojio posljednji trofej preko penala (4:3).

Kroz godine je iskusni veznjak, unatoč odsustvu iz dva navrata od čak ukupno 339 dana zbog ozljede i operacije koljena, postao jedan od najdražih među navijačima, koji nerijetko i skandiraju njegovo ime. 

Embed from Getty Images

Žele ga Lazio, Napoli, Fiorentina, ali mu je ponudu već poslao Torino

Mino Raiola brine o karijeri 30-godišnjeg Bonaventure, baš kao i Zlatanu Ibrahimoviću, kapetanu Alessiju Romagnoliju i golmanu Gianluigiju Donnarummi. Svi su pred odlaskom iz Milana, a Bonaventura također ne brine gdje će nastaviti karijeru jer je na meti već nekoliko klubova.

Lazio, Napoli i Fiorentina su pokazali interes za njega budući da neće morati ništa platiti jer će biti slobodan igrač. No prvi je konkretno u akciju krenuo - Torino, koji je ponudio veznjaku Milana trogodišnji ugovor, vrijedan dva milijuna eura po sezoni.

Tu su mogući bonusi ako se Torino plasira u europska natjecanja. No, s druge strane, Bonaventura bi odlaskom u Lazio, koji želi i Romagnolija, igrao u Ligi prvaka, a mogao bi i u Napoli, gdje je na klupi njegov bivši trener Gennaro Gattuso.

Dakle, Milan neće ponuditi Bonaventuri novi ugovor i njegov je odlazak praktički gotova stvar. Gdje ćemo ga gledati sljedeće sezone vjerojatno najbolje zna Raiola. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više