Odlazi Nadzorni odbor Hajduka, Naš Hajduk raspisuje nove izbore

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

UDRUGA Naš Hajduk poslala je priopćenje u kojem navodi da će se 15. prosinca ove godine održati izbori za novi saziv Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

Naš Hajduk je udruga koja je osnovana s ciljem provođenja demokratskih izbora u klubu te u ime većinskog vlasnika Grada Splita bira ljude u NO.

"Udruga Naš Hajduk izbore za novi saziv Nadzornog odbora HNK Hajduk Split š.d.d. obavit će 15. prosinca 2018. godine. U sljedećem razdoblju će se raspisati poziv za sve koji se žele kandidirati, a Udruga će, kao i u prethodna dva, osigurati provođenje izbora po najvišim standardima", stoji u priopćenju.


Na današnjoj konferenciji od 11:30 sati objavit će se da se Nadzorni odbor sprema na odlazak i da će vjerojatno do novih izbora ostati samo tehnički. Denis Kosor, član NO-a, najavio je odlazak cijelog odbora uslijed krize u klubu.

"Već dugo vremena NO ne djeluje kao tim, nemamo zajednička stajališta, a kao tijelo izbjegavamo preispitati pogreške i evidentan je izostanak samokritike. Vrijeme je za nove ljude u NO, a uvjeren sam da će kvalitetnih kandidata biti, a postojeći NO može tehnički odraditi kratko prijelazno razdoblje."

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka je Slaven Marasović i on je zasad bez komentara na posljednje događaje oko kluba. U Nadzornom odboru su još Nikica Krnić, Marko Erceg, Denis Kosor, Antonio Kuzmanić, Anthony Marinov i Ante Šalinović. Izbori za Nadzorni odbor održani su 2. srpnja 2015. godine, a na izborima je glasalo 3198 navijača.

Pročitajte više