ODLUČUJUĆI PETAK 13. Luka "PerkZ" Perković igra za ostanak na LoL World Championshipu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Najuspješniji hrvatski profesionalni gejmer pred sobom ima tri odlučujuća meča koja će odlučiti njegovu sudbinu na League of Legends World Championshipu. PerkZ i G2 Esports će u petak, 13. listopada, igrati za ostanak na prvenstvu i mjesto među najboljih osam League of Legends timova na svijetu. 

>>Porazi G2 Esportsa i Team SoloMida obilježili četvrti dan Lol World Championshipa
 
Bez obzira na ishod ovog World Championshipa, Luka "PerkZ" Perković napravio je nevjerojatni uspjeh. Drugi nastup na najvažnijem natjecanju najpopularnijeg esporta na svijetu, među nevjerojatnom konkurencijom, sam je po sebi vrijedan divljenja. Međutim, PerkZ je jedan od najboljih na svijetu i to je došao pokazati. Ispadanje već u grupnoj fazi za njega i tim bilo bi razočaranje. 
 
U naciji u kojoj heroji nastaju i nestaju preko noći, PerkZ još nije dočekao svoj trenutak, iako je svojim rezultatima to svakako zaslužio. Konkurencija u League of Legendsu je nevjerojatna, a PerkZ je jedan od 80 igrača na World Championshipu, od 100 milijuna aktivnih igrača mjesečno. Što je najgore od svega, PerkZ nikada takvu pozornost niti pljesak nije ni tražio, već su umjesto njega govorili njegovi rezultati. Zaista zrelo ponašanje s obzirom na pritisak i to da je nedavno napunio tek 19 godina. Nadajmo se da će taj sudbonosni petak 13. nastaviti pričati rezultati.
 
Drugi dio grupne faze natjecanja na League of Legends World Championshipu počinje u četvrtak 12. listopada s razigravanjem skupine B. U naredna četiri dana igrat će se jedna skupina dnevno (B,C,D,A) i svaki dan ćemo se oprostiti od dva tima. 
 
 
G2 Esports i PerkZ nakon tri odigrana meča drže treće mjesto u skupini C. Žele li ostati u natjecanju i proći u doigravanje, moraju pobijediti u sva tri meča u petak, a čak i tada postoje šanse da tri tima imaju isti rezultat od 4:2 te da se igraju dodatni mečevi. Izgubi li G2 Esports samo jedan meč s omjerom 3:3, najbolje što mogu je biti izjednačeni za drugo mjesto te igrati odlučujuće mečeve za prolazak iz skupine. 
 
Prvi meč dana u petak 13. listopada G2 Esports će igrati već u 6:00 protiv Royal Never Give Up koji uvjerljivo drži prvo mjesto i jedina je neporažena ekipa u skupini. U posljednjem meču te dvije ekipe G2 Esports je odlično počeo, ali onda su postali neodlučni te dopustili protivniku da se vrati u meč. Bio bi sjajan početak dana da G2 Esports porazi Royal Never Give Up što bi im sigurno podignulo samopouzdanje za dva preostala meča. Međutim, Kinezi igraju odlično i najjači su tim u skupini. 
 
Foto: Riot Games/LoLesports Flickr
 
Idući meč G2 Esports igrat će oko 8:00 protiv Samsung Galaxya, bit će to direktna borba za drugo mjesto i tu PerkZ i društvo moraju pobijediti. Samsung je pokazao slabosti u mečevima protiv Royal Never Give Upa i 1907 Fenerbahčea koji je ih držao na ledu punih 50 minuta. Iako mnogi smatraju da je taj meč teži za G2 Esports, pošto timovi preferiraju sličan stil igre, ali ga Samsug bolje realizira, s obzirom na nedavne mečeve to ne mora biti tako. G2 Esports bi se mogao odlučiti za agresivniji pristup kao protiv Kineza te rano početi stvarati prednost da bi kasnije prelomili meč oko jedne dobre rotacije ili Barona. U svakom slučaju, moraju pobijediti. 
 
Posljednji meč G2 Esports igrat će oko 10:00 protiv 1907 Fenerbahčea. Kako je u posljednjem meču te dvije ekipe G2 Esports odigrao klinički dobro, nema razloga za strah. Turski prvak nema gotovo nikakve šanse za prolaz i sumnjamo da bi, u slučaju da G2 Esports treba pobjedu, tu bilo problema. 
 
U svakom natjecanju PerkZ i G2 Esports imali su spore i teške početke. Sistem natjecanja im ne ide na ruku, a grupna faza im je uvjerljivo najgora na svim turnirima. Postoje li ikakve šanse za prolaz, sigurni smo da će ih G2 Esports iskoristiti. Sada su odigrali meč protiv svih protivnika u skupini i znaju protiv čega igraju, bolju priliku neće dobiti. Možda im malo sreće donese i petak 13.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više