Određena je kazna huliganu koji je šakom udario srpskog golmana

Foto: EPA

HULIGAN koji je na utakmici Europa lige između PSV-a i Seville udario golmana španjolskog kluba Marka Dmitrovića (31) osuđen je na dva mjeseca zatvora, objavio je Associated Press. Riječ je o 20-godišnjaku osuđenom za napad na srpskog golmana i za kršenje zabrane dolaska na stadion, što mu je odredio Nizozemski nogometni savez. Lokalne vlasti su mu također zabranile prilazak stadionu PSV-a.

Osuđenik je već imao dvije presude povezane s nogometom, a tužitelji su istaknuli kako je 23. veljače, kada je udario Dmitrovića, bio pod utjecajem alkohola. Incident se dogodio u 92. minuti uzvratne utakmice. Upao je na teren i šakom udario Dmitrovića, ali mu srpski golman nije ostao dužan.

Dmitrović je svladao napadača, oborio ga na travnjak i čuvao dok nisu došli redari koji su ga odveli s terena. UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv PSV-a zbog ulaska ljudi na teren te će nizozemski klub vjerojatno također biti kažnjen.

VIDEO: Arena Sport

Huligan je dobio otkaz nakon incidenta

"Osumnjičenik je prekršio zabranu dolaska na stadion te je u pijanom stanju upao na teren kako bi napao nogometaša. To je prikaz nepoštovanja prema napadnutoj osobi, klubovima i svim navijačima PSV-a. Osim toga, osumnjičenik je 2021. godine dvaput osuđen za kaznena djela povezana s nogometom", stoji u odluci suda, koji je objavio kako je prijatelj kupio kartu osuđenom huliganu.

"Mora da je bio pijan i lud. Pokušao me udariti, ali sam ga uspio primiti i baciti na tlo dok nisu stigli redari. Neću vam reći što sam mu zaista htio učiniti u tom trenutku. Ostat ću tih", rekao je Dmitrović španjolskim medijima nakon utakmice.

Uz dvomjesečnu zatvorsku kaznu, dobit će još mjesec dana ako ponovi kazneno djelo. Associated Press navodi kako je huligan nakon incidenta dobio otkaz na poslu te je izbačen iz kluba navijača. Sevilla je s ukupnih 3:2 (3:0, 0:2) prošla PSV u nokaut-fazi Europa lige.

Pročitajte više