Igor Tudor

Održan krizni sastanak Tudora i igrača. Izvor iz Marseillea: Taj čovjek je lud

Foto: EPA

NOVA sezona nije ni počela, a u Marseilleu su već problemi. Igor Tudor, novi trener kluba koji je u Marseille stigao početkom srpnja, u zategnutim je odnosima s pojedinim igračima koji su se pobunili protiv njegovih metoda rada. Prije dva dana objavljeno je da su se igrači obratili predsjedniku kluba da ih zaštiti od Tudora.

La Provence piše da je hrvatski trener ugodan i ljubazan izvan terena, ali da se promijeni čim zakorači na travnjak te da se igračima ne sviđa što često na treninzima viče na njih i unosi im se u lice. "Gerson i Cengiz Under su već platili cijenu sukoba s Tudorom, ljutit je i Jordan Amavi, a zbog takvog Tudorovog ponašanja je nakon samo tjedan dana otišao pomoćni trener Mauro Camoranesi", pišu Francuzi.

"Taj čovjek je lud. Morate vidjeti kako se obraća igračima", rekao je novinaru Le Provencea izvor iz Marseillea, jedan stalni gost trening-kampa.

Igrači ljutiti prije sastanka, nasmijani nakon

Sinoć je održan krizni sastanak između Tudora, igrača i predsjednika Pabla Longorije. Francuzi pišu da su igrači na sastanak došli ljutiti, a nakon jednosatnog sastanka izašli nasmijani i opušteni pa se zaključuje da su na razgovoru s Tudorom i Longorijom dobili što su htjeli. Zanimljivo, Tudor se nakon treninga nije zadržao s navijačima, što uobičajeno radi, već je odmah napustio kamp.

Predsjednik Longoria se obratio momčadi, objasnio im koliko je dobra atmosfera važna za postizanje rezultata i poželio im sreću u novoj sezoni koju Marseille otvara ovog vikenda domaćom utakmicom protiv Reimsa.

Trenersku karijeru Tudor je počeo u Hajduku, svom matičnom klubu, gdje je radio od 2013. do 2015., ali i tijekom 2020. godine. Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayu, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andrei Pirlu u Juventusu, dok je posljednji i to vrlo dobar posao obavljao u talijanskom prvoligašu Veroni prošle sezone.

Marseille je prošle sezone završio drugi na ljestvici francuske Ligue 1, čime je osigurao nastup u Ligi prvaka ove sezone.

Pročitajte više