Offside: Počelo suđenje Agiću i društvu zbog namještanja utakmica



NA Trgovačkom sudu u Zagrebu počelo je suđenje sudionicima namještanja utakmica u HNL-u koji su optuženi nakon akcije Offside.

U ponedjeljak je započelo pripremno ročište optuženih za najveću kladioničarsku aferu u Hrvatskoj. Na ročištu se odlučuje o datumu početka suđenja i dokazi koji će se provesti.

U lipnju prošle godine u sjedište Uskoka privedeni su brojni nogometaši i treneri koji su nakon više mjeseci praćenja i snimanja u Uskokovoj akciji nazvanoj Offside, osumnjičeni da su sudjelovali u namještanju nogometnih utakmica i time ostvarili veće novčane dobitke na kladionicama. Optužene se tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, davanje i primanje mita te za prijevare i protuzakonita posredovanja.

Tri organizatora namještanja utakmica u aferi Offside (bivši trener u Dinamovoj omladinskoj školi Vinko Šaka i Slovenci Admir Suljić i Dino Lalić) nagodili su se s Uskokom te moraju "vratiti" milijun eura, koliko su navodno zaradili namještanjima, a dobili su i po godinu dana zatvora.

Najviše je optuženih iz Croatije Sesvete: Jasmin Agić, Ivan Banović, Miljenko Bošnjak, Mario Čizmek, Marko Guja, Saša Mus, Antun Pokrajčić, Dario Šušak, zatim pomoćni trener Goran Jerković i sportski direktor Tomislav Zubak, sin vlasnika kluba Zvonka Zubaka.

Iz Varteksa su optuženi Andrija Balajić, Miljenko Mumlek i Zoran Ivančić. Međimurje "predstavljaju" Mario Darmopil, njegov menadžer Mario Marenić, Neven Vuljanko, Danijel Mađarić i  Nikola Melnjak, koji je odmah nakon uhićenja početkom lipnja priznao krivnju i branio se sa slobode.

Pročitajte više