Rijeka diže glas protiv suđenja: Želimo pravdu za sve u hrvatskoj ligi

Foto: Arenasport

NAKON nekoliko dana šutnje, oglasili su se iz Rijeke. U klubu s Rujevice nezadovoljni su suđenjem u HNL-u, smatraju da su već nekoliko puta oštećeni u drugom dijelu sezone.
 
> Nova sudačka lakrdija: Rijeka žestoko oštećena
 
Riječani se žale na utakmice protiv Splita i Osijeka.
 
"U našem nogometu je već dio uobičajenog folklora da se se nakon poraza nerijetko pišu pisma ili glasno prozivaju suci i da se u nekim njihovim potezima ili greškama traže alibiji za vlastite neuspjehe. Istina, mi se sada žalimo, ali bitna razlika je u tome što smo mi pobijedili u obje utakmice", rekao je za HRT direktor Rijeke Srećko Juričić.
 
"Nezadovoljni smo suđenjem, ali i objašnjenjem kojega smo dobili nakon što smo uložili žalbu disciplinskom sucu HNS-a Saši Pavličiću-Bekiću. On je odbio naš zahtjev objasnivši da se na temelju TV snimke ne može utvrditi da Zuta nije u Splitu igrao rukom. Donekle smo bili svjesni da ta žalba neće proći, međutim, ne stoji njegovo obrazloženje da se na temelju TV snimke ne vidi da je naš igrač odbio loptu prsima umjesto rukom, jer je to svima očito."
 
Rijeka se obratila HNS-ovoj Komisiji za žalbe.
 
"To smo učinili sa željom da odgovorni u HNS-u i sudačkoj organizaciji porade na tome da ubuduće suđenje bude objektivno i korektno, bez privilegija i za koga. Ne tražimo, niti smo ikada tražili privilegije bilo za koga, već isključivo želimo da svi klubovi uživaju jednaki sudački kriterij. Želimo samo da za sve vrijede ista pravila igre! Ako je disciplinski sudac ispravio pogreške suca u slučaju igrača Intera ili Hajduka, onda ne vidim razloga da se to ne učini i kada su u pitanju igrači drugih klubova", izjavio je Juričić i poručio: 
 
"Dakle, nismo htjeli biti sebični i poslati u javnost poruku da mislimo samo na sebe. To nije Rijeka! Ovim putem i na ovaj način želimo doista da se stane na kraj neujednačenom kriteriju suđenja u Prvoj HNL!"
 

Pročitajte više