Oko Sokolovo: Istra Hajduku zabila nakon ofsajda? Ovo nije naša kamera, krivi sliku

Screenshot: MAX Sport

SUDAČKI ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao je sudačke odluke na utakmici Hajduk - Istra (0:1) u sedmom kolu SuperSport HNL-a. Splićani su bili bolja momčad te su im poništena dva gola, no Istra je pobijedila golom Matea Lisice u 101. minuti nanijevši Hajduku prvi poraz u sezoni.

Lisici je za gol asistirao Ante Erceg, a nakon utakmice postavljalo se pitanje je li bio u zaleđu prije nego što je proigrao Lisicu za pobjednički gol. Linijski suci na toj utakmici bili su Ivan Mihalj i Kristijan Novosel, a u VAR sobi bili su Ivan Vučković i Bojan Zobenica. Evo što je o toj situaciji rekao Strahonja.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

"Podržavam pomoćnog suca koji daje prednost napadaču"

"U začetku akcije Istre nije bilo prekršaja. Je li Erceg bio u zaleđu? Ovo nije naša kamera, ona je blago desno, ona iskrivljuje sliku. Ja bih dao podršku i kredibilitet pomoćnom sucu i za pravo jer on daje prednost napadaču.Zato bih u ovom kontekstu podržao pomoćnog suca, koji je bio na samoj centralnoj liniji. A centralna linija je dio obrambenog dijela terena.

"VAR ovo uopće ne može analizirati"

VAR suci imaju samo one kamere koje mi imamo u prijenosu. Na tim kamerama nismo vidjeli Ercega u toj situaciji. VAR sudac ovo nije mogao uopće analizirati. Bile bi mu potrebne barem dvije kamere. Ovo je isključivo bilo na povjerenje i kredibilitet pomoćnog suca, a on je bio vrlo dobar.

Privikavamo se na VAR tehnologiju. Kudimo ga, a on je dobar. Da je produkcija bila malo pažljivija i da se Erceg malo bolje vidio, bila bi bolja i kontrola VAR-a", zaključio je Strahonja.

Pročitajte više