Okuka: Hrvatima će biti jako teško

DAN UOČI uzvratne utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i SiCG za plasman na Europsko prvenstvo, izbornik SiCG Dragan Okuka je na press konferenciji u Velikoj Gorici kazao kako temperatura prije utakmice raste svakim trenom.

"To je utakmica dvije kvalitetne reprezentacije, ali nažalost samo jedna će od njih dvije proći. Ja sam optimist, ni manje ni više nego što sam bio prije prve utakmice. 3:1 nam daje nadu u dobar rezultat i prolaz. Bolji sam za nijansu." - kazao je Okuka.

"U kvalifikacijma smo često igrali bez jednog ili dva igrača - Basta, Vučinić i Vuković su često izbivali s utakmica. Domaćinu će biti jako teško, na ovakvim utakmicama se vidi kvaliteta, ali se očitava i budućnost jedne reprezentacije." - dodao je izbornik mlade reprezentacije SiCG.

"Hoće li Kranjčar igrati ili ne, nama ništa ne mijenja, ali moram reći da u vezi njega dvojim u vezi sastava. Imam dvije dileme, ovisno o tome igra li on ili ne." - kazao Okuka, pa dodao: "Došli smo igrati, a ne braniti se, ne zaboravimo da utakmicu ipak dobiva kolektiv."

Milan Stepanov, branič mlade reprezentacije SiCG koji  igra u Vojvodini, nije se želio previše zadržavati u društvu novinara, već je poručio kako "će pričati na terenu." Na kraju je ipak pristao kazati riječ-dvije o predstojećem susretu.

"Čeka nas teška utakmica. Hrvati imaju dobre pojedince i nikako se ne može reći da nemaju kolektiv. Što se tiče naših igrača i izostanka dva najboljih, treba reći kako mi ipak imamo 18-20 kvalitetnih igrača i ne bojimo se da će uspjeh izostati." - zaključio je Stepanov.

Milan Purović, napadač Crvene Zvezde smatra kako je ulog u utakmici s Hrvatskom "prevelik" te kako je siguran da će biti teško.

"Europsko prvenstvo je velika šansa za afirmaciju nas mladih igrača. Bit će pritiska u svakom slučaju. Ne smijemo primiti gol u prvih 15 minuta nikako, no dogodi li se da ga svejedno primimo, mislim da ćemo postići rezultat." - kazao je Purović.

"Ne bojimo, posebno radi naše obrane i sjajnog golmana Vladimira Stojkovića iz Crvene Zvezde." - dodao je Purović.

Danko Lazović, Miloš Krasić, Simon Vukčević i Boško Janković, koji će zbog kartona morati propustiti uzvratnu utakmicu ipak su došli su u Hrvatsku i bit će na klupi kako bi dali podršku svojoj reprezentaciji.

Pročitajte više