Olić: Pobijedit ćemo Grčku sa 2:0

Foto: AFP

IZBORNIK Bilić još uvijek nije otkrio sastav koji će večeras istrčati na Maksimiru protiv Grčke. No nema sumnje da će Ivica Olić biti u prvih 11. Bayernov napadač glavna je udarna igla reprezentacije gotovo dvije godine, a dobru formu potvrdio je i golom u Latviji koji je konačno slomio domaćina.

Kaže da ne osjeća teret prvog napadača Vatrenih...

"Nije mi teret, dobro se osjećam u toj ulozi. Jedino me mučila ozljeda jer nisam znao što će biti. Očekujem da ću odigrati dobro, da ću ulaziti u šanse, te zabiti ili namjestiti gol", izjavio je Olić u razgovoru za Sportske novosti.

Ivica Grke unatoč lošem startu i remiju s Gruzijom vidi kao najveće suparnike u borbi za prvo mjesto.

"Vidim ih kao glavnog protivnika za EP. Neugodna su reprezentacija koja ima kvalitetu. Pokazali su to u prijateljskoj utakmici u Beogradu gdje su svladali Srbiju 1:0, iako je točno i da osciliraju u igri. Mi smo maksimalno motivirani i koncentrirani. Za nas je bilo vrlo važno odagnati početni pritisak u Latviji. Sada vjerujem u pobjedu i očekujem je. Imamo za to vrijednost", smatra Olić.

Na opasku da bi Bilić u nekim opcijama bio zadovoljan i bodom, Bayernov napadač odgovara:

"Slaven nam uvijek naglašava da kod kuće imamo problema sa strpljivošću jer sve želimo riješiti u prvom poluvremenu. No, momčadi kao što je Grčka traže 90 minuta pravog izdanja. Najbolje to znam iz Bayerna, jednako funkcioniramo u prvoj minuti i 78. Rizik se ne uzima nego protivnika gušimo igrom, a ne nekakvim bezveznim individualnim izletima pojedinaca. Tako moramo s Grcima", objašnjava.

Olić je na koncu i prognozirao ishod večerašnje utakmice...

"Mislim da će biti 2:0 za Hrvatsku", izjavio je za SN.

Pročitajte više