Olić: U Rusiji vlada euforija, ali Hiddink neće stići taktički pripremiti momčad

NA SAMOM početku razgovora naš brzonogi napadač kazao nam je mu je prije svega drago što je konačno počeo igrati i što su ozljede iza njega, te da se nada kako će i u reprezentaciji početi zabijati.

Olić je u posljednje dvije utakmice postigao 3 pogotka, jedan u ruskom prvenstvu, te dva u susretu 3. pretkola Lige prvaka.

Iako je njegovom klubu CSKA preostao i uzvratni susret protiv Ružomberoka, s obzirom na pobjedu od 3:0 u Ligu prvaka najvjerojatnije će se plasirati ruski klub.

"Nadam se da nećemo propustiti tu prednost" - kazao je dvostruki strijelac u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

"S obzirom da su prije godinu dana osvojili Kup UEFA, trener i klub imaju velika očekivanja od Lige prvaka. No, ja bih bio zadovoljan i kada bismo prošli u drug krug. Naravno, o svemu tome još je prerano govoriti jer je pred nama još uzvratni susret, a nakon toga tek slijedi i izvlačenje skupina. Sve ovisi i o tome s kim ćemo biti u grupi" - komentirao je za Index Olić koji je u finalu Kupa UEFA 2005. godine igrao do 67. minute susreta.

O svom eventualnom odlasku iz kluba, naš reprezentativac kaže kako bi se volio okušati u Ligama petice, ali u CSKA će sigurno ostati do kraja ove godine, a možda i do lipnja 2007. godine.

"Nakon 3 i pol godine volio bih se okušati u nekoj jačoj ligi. U klubu se već pregovara s igračima, ali ja pokušavam to izbjeći, jer još ne znam ni sam što da učinim iako trenutno više razmišljam o preseljenju u neku drugu ligu" - kazao nam je Olić.

S obzirom da Olić dosta dobro poznaje Ruse, pitali smo ga i koliko smatra opasnim to što ćemo protiv njih biti bez Šimića i Šimunića, a najvjerojatnije i Tudora.

"Bit ćemo desetkovani u obrani, to je sigurno, ali mislim da imamo dosta igrača na koje se može računati. Siguran sam da će Bilić pronaći pravo rješenje. Po meni je najbitnije da bude spreman Robert Kovač, jer je on jedan od stupova naše obrane. " - odgovorio nam je Olić.

O Rusima Olić kaže kako vjeruje da neće biti taktički spremni za Hrvatsku, jer Hiddink u tako kratkom vremenu neće moći složiti momčad s obzirom na to da ne poznaje ruske igrače i upravo to smatra velikom prednošću za nas. 

"U Rusiji vlada velika euforija oko toga. Hiddink je svaki dan u novinama i svi željno očekuju prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv nas. Hiddink je digao na noge cijelu rusku javnost i svi puno očekuju od njega." - kazao nam je Olić.

Zanimalo nas je i je li možda gledao susret između Dinama i Arsenala?

"Baš sam tada bio u karanteni i sa suigračima gledao prijenos. Bio sam uvjeren da će Dinamo napraviti bolji rezultat, ali razlika u kvaliteti između Dinama i Arsenala je ogromna. Arsenal u ovom trenutku spada u sam vrh europskog nogometa, dok Dinamo nije pokazao ništa posebno i svoju priliku treba tražiti u Ligi UEFA" - rekao nam je Olić na kraju razgovora.

A.H.

Pročitajte više