Olimpija ponovno prvoligaš: Ekspresni povratak iz pete lige u elitu slovenskog nogometa

LJUBLJANSKA Olimpija se opet vraća na nogometnu scenu. Bivši slovenski reprezentativci pomogli su da se klub vrati iz pete u prvu ligu.

Podsjetimo, Olimpija je 2005. godine prestala sa svojim djelovanjem zbog dugovanja i neispunjenja kriterija za dobivanje licence u Nogometnom savezu Slovenije te je onda novi klub krenuo uz pete lige.

Ekspresno su se vratili u prvu ligu, u roku od četiri godine, te će sada pokušati proboj prema samom vrhu slovenskog nogometa u kojem su bili godinama.

Plasman u prvu ligu osigurali su posljednjom visokom pobjedom protiv Zagorja od 9:0, čime su ostvarili prednost od 13 bodova u odnosu na ostatak drugoligaške karavane.

Svakako treba reći da su najzaslužniji za ekspresni povratak u elitno natjecanje bivši proslavljeni slovenski reprezentativci. Zako su za zeleno-bijele igrali Sebastjan Cimerotič, Aleš Čeh, Amir Karič, Miran Pavlin, Mladen Rudonja i drugi.

Sjetimo se, zagrebački Dinamo je imao priliku odmjeriti snagu s Olimpijom i to u pripremama za ovogodišnju sezonu. Na stadionu Hitrec-Kacijan Modri su lako slavili sa 4:1.

M.Š.
Foto: Nk Olimpija

Pročitajte više