Olimpijski prvak i svjetski rekorder: U Zagrebu se osjećam najbolje

Foto: Hina

OLIMPIJSKI pobjednik i svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser pobjednik je 7. Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle koji je održan na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Šestorica od desetorice najboljih na svijetu u ovom trenutku bili su na bacalištu pokraj fontana, sve tri olimpijske medalje iz Tokija na čelu s najboljim svjetskim bacačem u ovom trenutku i svjetskim rekorderom Ryanom Crouserom. Amerikanac je na koncu slavio rezultatom 22.84 metara, što je novi rekord mitinga, a svih šest njegovih hitaca išlo je preko 22 metara.

Prošle godine je Crouser u Zagrebu bacio 22.74, što je bio najbolji hitac na tlu Europe u posljednjih 30 godina. U međuvremenu je taj "rekord" otišao u Lausanneu (22.81), no od danas je ponovo u Zagrebu. Dodajmo kako je Crouser u lipnju ove godine u Eugeneu u američkoj saveznoj državi Oregon postavio novi svjetski rekord 23.37.

"Doista sam sretan, zadovoljan i ponosan na sve što sam uspio ove sezone. Drago mi je da sam u Zagrebu ostvario ovaj rezultat jer je Zagreb zbog jedne posebne atmosfere miting na kojem se osjećam najbolje", kazao je Crouser nakon četvrte pobjede u Zagrebu.

U dosadašnjih sedam natjecanja na Memorijalu samo su dvojica bacača slavila - Crouser i bivši svjetski prvak Novozelanđanin Tomas Walsh. Novozelanđanin ima još jednu pobjedu na zagrebačkom mitingu, prije nego što je nazvan po legendarnom Ivanči, pa sada obojica imaju ukupno po četiri pobjede u Zagrebu.

"Osjetila se energija, ponijela nas je za dobro natjecanje na kraju ove sezone. Sada se vraćam kući i počinjem raditi za novu sezonu jer bez rada se ne može do vrhunskih ostvarenja. Mislim da u smislu brzine i tehnike te mentalno mogu još napredovati i vidimo se sljedeće sezone," rekao je sjajni Amerikanac.

Walsh je večeras bio drugi s 22.39 metara, dok je treći bio Amerikanac Joe Kovacs s 21.70. Srbin Armin Sinančević bio je četvrti s 21.45, dok je hrvatski rekorder Filip Mihaljević osvojio peto mjesto s rezultatom 21.26.

"Zadovoljan sam, sezonu smo počeli preko 21 metar i završili na isti način. Svi smo već pomalo umorni, sezona je bila teška i naporna, pa i Crouseru, koji je daleko od svog rekorda koliko i mi ostali od svojih. Kada bih ocjenjivao sezonu, rekao bih - četvorka. Da je u Tokiju bilo dobro, bila bi i petica, jer bilo je i rekordnih 21.94 i medalja u dvorani. I drago mi je da sam konačno i u Zagrebu nakon godina bez uspjeha bacio 21 metar, da sam to ostvario u ovoj sjajnoj atmosferi kraj fontana'', zaključio je Filip Mihaljević.

Pročitajte više