Olimpijskom i svjetskom prvaku amputirane i ruke nakon što je ostao bez nogu

Foto: Profimedia

OLIMPIJSKOM, svjetskom i europskom prvaku u umjetničkom klizanju Romanu Kostomarovu (45) amputirane su i obje ruke, nakon što je prije nekoliko dana ostao bez nogu. Tu je vijest objavio Eurosport pozvavši se na rusku Komsomolskaju pravdu.

Jedan od najpoznatijih ruskih klizača je početkom godine primljen na odjel intenzivne njege, gdje je stavljen na respirator zbog teške upale pluća nakon koronavirusa. No situacija se zakomplicirala, pojavila se gangrena i nesretnom Kostomarovu su amputirane noge.

"Nažalost, obje noge smo morali amputirati. Operacija je prošla bez problema. Generalno, tijelo se oporavlja. Roman je svjestan svega. Opće stanje se popravlja", objavila je ruska državna novinska agencija TASS prošlog tjedna. Nažalost, tu nije bio kraj katastrofalnim vijestima za nesretnog ruskog sportaša.  

Nakon nogu ostao i bez ruku

''Tkivo u stopalima je najprije odumrlo zbog poremećaja cirkulacije, a sada su mu amputirane i obje ruke, kako bi se spriječilo širenje bakterija i odumiranje drugih dijelova tijela'', prenosi Eurosport.

Kostomarov, koji ima 45 godina, osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine zajedno s Tatjanom Navkom. U paru s njom je dva puta osvajao Svjetsko prvenstvo i tri puta Europsko prvenstvo. Osim s Tatjanom Navkom, nastupao je i u paru s Anom Semenovič i Ekaterinom Davidovom.

Pročitajte više