euro 2020

Olmo na naslovnici Asa: Katalonski snajper je izbušio Hrvatsku. Sada gađa finale Eura

DANI OLMO sjajne igre na Euru, prvom velikom natjecanju za Španjolsku, trebao bi nastaviti večeras u polufinalu, koje od 21 sat na Wembleyju njegova reprezentacija igra protiv Italije.

Španjolski ofenzivac (23) je u Dinamu proveo pet i pol ključnih godina za svoj razvoj, tijekom kojih se profilirao kao jedan od najboljih mladih nogometaša Europe.

Zvijezda Španjolske na Euru se proslavila u Dinamu

Olmo je u Dinamo došao sa 16 godina iz Barcelonine akademije, a s 21 se prodao u Leipzig za 22 milijuna eura. Samo su Luka Modrić s 22.5 i Marko Pjaca s 23 milijuna eura skuplji izlazni transferi u povijesti Dinama.

Ubrzo po dolasku u jedan od najboljih njemačkih klubova Olmo se sjajno snašao i za samo godinu i pol je udvostručio svoju vrijednost na tržištu.

Međutim, u Dinamu je postao igrač i reprezentativac Španjolske, za koju je postigao tri gola u 15 nastupa. Četiri posljednja imao je na ovom Euru.

Srušio Hrvatsku s dvije asistencije u produžecima

Od toga je bio sjajan po ulasku s klupe u obje utakmice nokaut-runde, protiv Hrvatske u osmini finala, kada je namjestio oba gola u produžecima za pobjedu 5:3, te protiv Švicarske u četvrtfinalu. Na tom susretu, koji je završio 1:1, pogodio je penal u raspucavanju za trijumf Španjolske.

Na oba spomenuta meča zamijenio je Pabla Sarabiju. On je sada ozlijeđen, pa madridski As, koji je preko cijele naslovnice na najvažniji dan španjolske reprezentacije od SP-a 2010. stavio Olma, u njemu vidi ključnog igrača Furije za prolazak u finale.

As ga naziva "Snajperom Španjolske", kako je naslovio tekst u kojem piše: "Katalonac je na Euru čak 16 puta opalio na suparnička vrata, po čemu je rekorder i ispred Morate i Morena, ali za sada ga neće gol. Najbliži mu je bio protiv Švedske, ali Olsen ga je onemogućio antologijskom obranom."

"Njegovim sjajnim igrama na Euru nedostaje samo gol"

Madridski list napominje: "Iako je Olmo igrao dobro u skupini, u nokaut-fazi je ispao iz prve momčadi. Međutim, ulascima s klupe donio je prevagu posebno protiv Hrvatske, kada je namjestio dva gola za pobjedu, a trebao je i zabiti, ali njegov šut je završio na stativi. Protiv Švicarske je također bio sjajan i opet mu je nedostajao samo gol da okruni odličnu partiju. Međutim, Sarabije sada nema i očekuje se da ga zamijeni Olmo. On je to zaslužio jer na Euru igra odlično i najviše raketira suparničke vrata."

Dani Olmo, koji je protiv Hrvatske ušao u 71. minuti, bio je igrač odluke.

Sjajnim centaršutevima s lijeve strane, prilikom kojih mu je pomoglo i to što je Gvardiol kasnio u zatvaranju ubačaja s boka ili ispadao izigran duplim pasovima, namjestio je oba gola Španjolske u produžecima za konačnih 5:3. Osim toga je, kako smo napisali, pogodio je vratnicu i općenito odigrao sjajnih 49 minuta. 

Tako da je Španjolska pobijedila zahvaljujući najvećem ljubitelju Hrvatske u toj reprezentaciji. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE DANI OLMO NAMJESTIO KLJUČNE GOLOVE PROTIV HRVATSKE.

Pročitajte više