Bundesliga

Olmo pomaže djeci na Balkanu: Oni zaslužuju pravo djetinjstvo bez obzira na vjeru

Foto: EPA

DANI OLMO je postao član Common Goal organizacije. Riječ je o humanitarnoj inicijativi koju je prije tri godine pokrenuo španjolski nogometaš Juan Mata. 

Njeni članovi su nogometni igrači i dužnosnici koji su se obvezali godišnje izdvojiti 1% svoje plaće za pomoć potrebitima.

Olmo se nalazi u Lisabonu gdje će s RB Leipzigom ovog četvrtka od 21 sat igrati četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

On je postao 160. član ove humanitarne organizacije u koju su se ranije, među ostalima, priključili Paulo Dybala, Jurgen Klopp, Kasper Schmeichel, Matts Hummels, Giorgio Chiellini...

"Trebamo koristiti sport kako bismo pomogli društvu"

"Kao nogometaši ne smijemo biti odmaknuti od zbilje i u ovom užasnom vremenu trebamo biti svjesni utjecaja koji nogomet posjeduje. Nogometaši trebaju koristiti mogućnosti koje im sport pruža kako bi bez imalo ustručavanja, koliko god mogu, pomogli društvu svakog dana", kazao je Olmo.

Mreža Common Goala uključuje 138 nogometnih humanitarnih organizacija u više od 90 zemalja svijeta, a tu spadaju i balkanske zemlje. Upravo toj regiji Olmo želi pružiti najveći pomoć.

"Kroz Common goal podržat ću projekte koje vodi asocijacija 'NGO Cross Cultures' koja dugo godina djeluje na Balkanu gdje su etnički konflikti i dalje prisutni. Želim pomoći djeci da imaju pravo djetinjstvo i edukaciju bez obzira na vjeru i etnicitet. Nažalost, uvijek postoje djeca koja pate najviše zbog okruženja u kojem se dešavaju konflikti, odnosno tamo gdje su bili konflikti", rekao je Olmo.

Pročitajte više