FUTSAL

Omišani otvaraju Ligu prvaka u futsalu protiv srpskog prvaka. Trener: Spremni smo

Foto: MNK Olmissum

OMIŠKI Olmissum, prvak Hrvatske u futsalu, željno iščekuje grupnu fazu Lige prvaka koja se od sutra igra u njegovom gradu. Podsjećamo, Olmissum treba osvojiti prvo mjesto u skupini ako želi igrati elitnu rundu u kojoj će se naći 16 najboljih momčadi Europe.

U skupini igra protiv srpskog FON-a, armenskog Lea i austrijskog Diamanta. Skupinu otvara sutra od 20 sati protiv srpskog prvaka, a utakmicu su najavili iz tabora obje momčadi.

"Grupa je teška. Morat ćemo ići korak po korak. Domaćini smo, ne skrivamo da tražimo opet biti među 16 u Europi. Moramo biti jako oprezni u prvoj utakmici, koja je ključ. Mislim da favorita nema", rekao je trener momčadi Duje Maretić.

Jedan od ključnih igrača i kapetan Stjepan Perišić samouvjeren je: "Jako treniramo preko dva mjeseca. Spremni smo psihički i fizički. Svaki naš trening je priprema za velike stvari, za velike utakmice. Znamo koliku težinu nosi ova faza, igrali smo puno velikih utakmica zadnjih godina. Veselimo se što igramo pred svojom publikom."

Utakmicu je najavio i srpski trener Miloš Alilović. "Ne krijemo ambicije. To ne krijemo. Znamo da je ekipa Olmissuma izuzetno nezgodna. Pokušat ćemo napraviti sve što možemo. Ulog je velik, plasman u 16 najboljih ekipa u Ligi prvaka. Protiv Olmissuma nema favorita. Imamo šest srpskih reprezentativaca koji dugo igraju skupa", rekao je.

Nakon sutrašnje utakmice, Olmissum će u četvrtak od 20 sati igrati protiv Diamanta iz Linza. Posljednju utakmicu u grupi imat će u subotu protiv armenskog prvaka, također od 20 sati.

Omiš je danas uređen zeleno-plavim zastavama i znakovljem svojeg futsalskog ponosa uoči velikog spektakla. Fotografije možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više